15 årig tjej utanför Uppsala söker ny assistent (vikariat)

15 årig tjej utanför Uppsala söker ny assistent (vikariat)

Nu söker vi en personlig assistent på ca 80 procent till en snart 16-årig tjej med cp-skada och epilepsi utanför Uppsala. Vikariatet beräknas vara ca 1 år med chans till förlängning. Vi söker också timvikarier.

Jag som söker är en tjej på 15 år behöver därför din hjälp med mycket i min vardag.

Jag är en aktiv tjej som gillar att hitta på saker. Bada, shoppa, träna, åka på semester med min familj, hjälpa mamma och pappa med allt möjligt hemma och hänga med kompisar.

Du kommer att assistera i vardagens alla situationer. Bland annat med sondmatning, hygien, att hjälpa mig i skolan och genom att möjliggöra en aktiv och givande fritid. Du spelar en mycket viktig roll i min utveckling då jag ska skapa ett självständigt liv.

Som assistent är du trygg och stabil, har god initiativförmåga, tar ansvar och fattar beslut självständigt och i samarbete med mig, kollegor och min familj. Du är genuint intresserad av att arbeta med en funktionshindrad person och ser möjligheter istället för svårigheter.

Du kommer arbeta i en stabil assistansgrupp och du får en ordentlig introduktion, du ska känna dig trygg och säker när du ska arbeta hos mig.

Du bör ha god fysik då lyft ingår i arbetet och du får inte vara pälsdjursallergiker eftersom vi har pälsdjur i familjen. Arbetsplatsen är rökfri.

Erfarenhet av att ha jobbat i vården och med barn är meriterande men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Saknar du erfarenhet av kommunikationssättet Bliss är det inte avhängt på om du får tjänsten eller inte då utbildning och introduktion ges.

Du måste ha körkort samt tillgång till bil då jag bor ca 2 mil utanför Uppsala och det finns inga allmänna kommunikationer.

Du måste behärska svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Detta är viktigt pga min funktionsnedsättning, jag måste förstå dig och du måste kunna följa en ingående arbetsplatsbeskrivning.

På grund av arbetets karaktär är det endast aktuellt med kvinnliga sökande. Tjänsten är på ca 80 % och arbetet är förlagt dagtid/kvällstid samt att man arbetar varannan helg. Vi söker också timvikarier som kan arbeta vid ordinarie personals frånvaro. Din arbetsgivare blir STIL, detta är tryggt både för dig och mig. STIL har givetvis kollektivavtal.

Jag ser fram emot din ansökan.
Som personlig assistent åt barn med funktionsnedsättning krävs ett särskilt utdrag ur polisens belastningsregister.
Mer info
Telefon 08-506 221 71
Område Uppsala stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 18 maj 2019 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

STIL är en ideell förening av personer med funktionsnedsättning. Vi är dessutom en rikstäckande kooperativ assistansanordnare och drivs helt utan vinstintresse. I STIL ser vi personlig assistans som en mänsklig rättighet och ett verktyg för att leva det liv vi vill. Vi kallar det Independent Living. Vårt fokus ligger på hög kvalitet för våra medlemmar och våra personliga assistenter och vårt mål är ett jämlikt medborgarskap.

Välkommen att läsa mer om oss på www.stil.se