Är du SMP Parts nya Försäljningschef Sverige?

Är du SMP Parts nya Försäljningschef Sverige?

Vi söker nu dig som vill bidra såväl strategiskt som operativt till vår fortsatta tillväxt. Du erbjuds roll med goda utvecklingsmöjligheter och stora möjligheter att påverka såväl ditt eget säljarbete som hur vi som bolag ska jobba med försäljning i framtiden.

SMP Parts är en av Sveriges ledande tillverkare av utrustning och redskap för grävmaskiner och grävlastare. Vi är stolta över att tillverka produkter och lösningar av högsta tänkbara kvalitet och att våra processer följer de högsta gällande kvalitets- och säkerhetsstandarderna i branschen. Genom att anpassa våra produkter kan vi hitta en optimal lösning för varje kunds specifika utmaning eller uppgift. SMP Parts har återförsäljare i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, England, Spanien och Benelux-länderna. All utveckling och tillverkning utförs på huvudkontoret och i fabriken i Ilsbo i Sverige där majoriteten flesta av våra cirka 120 medarbetare arbetar.

Din roll
Som Försäljningschef för svenska marknaden är du en del av ett litet nationellt säljteam som idag består av en fältsäljare samt tre personer som arbetar med teknisk innesälj.

Din roll delas mellan att arbeta med operativ försäljning på cirka 60-70% och leda och utveckla vårt försäljningsarbete och ditt team på cirka 30-40%. Dina arbetsuppgifter och ansvar:
 • Operativt driva och ansvara för vår försäljning i Mälardalsregionen
 • Leda, utveckla, coacha och inspirera ditt team för att nå utsatta mål
 • Personalsvar för ditt team
 • Utveckla vår försäljningsprocess för den svenska marknaden på ett strategiskt och operativt plan
 • CRM - skapa riktlinjer, rutiner och struktur för hur vi dokumenterar och följer upp våra kunder och kundaktiviteter
 • Anordna och delta på kundevent, branschmöten och mässor
Du blir en del vår ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Du jobbar i nära samarbete med ditt team samt vår Konstruktionschef och vår Produktionschef i Ilsbo. Även om vårt huvudkontor ligger i Ilsbo i Gävleborgs län söker vi dig som bor i det som kommer bli ditt säljdistrikt, d.v.s. i Mälardalen med omnejd. I samband med att du anställs kommer vi tillsammans hitta ett kontor i närheten av ditt hem.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en nyinrättad roll med stora utvecklingsmöjligheter i ett välrenommerat, lönsamt och stabilt bolag med tydliga tillväxtambitioner. Möjlighet att företräda och sälja välkända kvalitetsprodukter som hela tiden utvecklas för att möta våra kunders behov. För rätt person finns goda möjligheter att inom kort växa in ett större ansvar - exempelvis som ansvarig för vår försäljning utanför Sveriges gränser.

Vi inte bara hoppas att du sätter din prägel på vår säljprocess, vi förutsätter att du med din erfarenhet och kunskap skapar rutiner och processer som gör oss bättre, sett till både strategi och utförande.

Tillsvidareanställning. Fast grundlön med rörlig del. Tjänstebil. 30 semesterdagar. Tillträde efter överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig som har god erfarenhet av relationsförsäljning, du får gärna ha erfarenhet av att jobba inom eller mot entreprenadbranschen. Vi tror att du har goda ledaregenskaper och agerar som ett föredöme mot ditt team. Du är duktig på att skapa ordning, rutiner och struktur och du förstår vikten att följa upp ditt och dina medarbetares arbete. Du är en van kravställare, tydlig kommunikatör och en skicklig koordinator. Du har god känsla för vad som skapar värde för kunden och förstår vikten av att leverera kvalitet och god service.

Kvalifikationer:
 • God erfarenhet av B2B- och relationsförsäljning
 • Van CRM-användare med ett starkt intresse för struktur, ordning och uppföljning
 • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Bor i Mälardalen
 • Körkort
Vi ser gärna att du har erfarenhet av Entreprenadbranschen. Har du erfarenhet av försäljning på internationella marknader är det ett stort plus.


Ansökan

Du ansöker genom att klicka på ”Ansök”, fyll sedan i ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.
För frågor rörande rekryteringen och tjänsten, kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om oss För mer information om oss och våra produkter, besök vår hemsida och vår Youtube-kanal.
Mer info
Område Gävle
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (57 dagar kvar)