Testare till Artdatabanken hos SLU

Testare till Artdatabanken hos SLU

Vill du arbeta med moderna tekniska lösningar tillsammans med vårt utvecklarteam och samtidigt göra en insats för samhället och den biologiska mångfalden? Älskar du att hitta fel och förbättra kvaliteten i leveransen? Älskar du djur och natur? Då kan detta vara tjänsten för dig!

ArtDatabanken är ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper. Dem bidrar till en hållbar förvaltning av naturresurser genom att samla in, analysera och tillgängliggöra data samt beskriva och presentera fakta om biologisk mångfald.

För SLU, Sveriges Lantbruksuniversitets räkning söker vi nu en testare till ArtDatabanken för ett konsultuppdrag. Tjänsten är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt. För detta uppdrag blir du anställd som en av Poolias uppskattade konsulter och vi ser gärna både juniora och mer erfarna sökanden för denna tjänst. Detta uppdrag beräknas pågå i 6 månader med en chans att bli övertagen av Artdatabanken efter uppdragets slut. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

I rollen som testare kommer du att arbeta med Artdatabankens webbapplikationer och APIer. Du kommer att arbeta i olika projekt och team med test, med huvudansvar för automatiserade tester. I din roll ansvarar du för att bygga upp ett ramverk för testautomatisering, samt vidareutvecklar och förbättrar ramverk.
Det ingår även i dina arbetsuppgifter att skriva manuella/ scriptade testfall och genomför testning av både funktionella och icke funktionella krav.

Profil

Vi ser att du som söker har en eftergymnasial utbildning inom IT och det är meriterande om du har erfarenhet av testautomatisering och arbete med manuella och scriptade tester. Du har god kännedom om TFS (eller motsvarande) och har förmågan att metodiskt analysera och dra slutsatser av testresultat. Det är meriterande om du är ISTQB certifierad och har erfarenhet av Swagger, Postman, Azure API Management eller SoapUI. Likaså erfarenhet av deploy av automatiska tester och agilt arbete i team.

Som person är du driftig, lyhörd och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är driven och ambitiös samt har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Vidare ser vi att du är diplomatisk, strukturerad och har ett användarcentrerat förhållningssätt.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.