Redovisningsekonom sökes till SLU

Redovisningsekonom sökes till SLU

Är du en erfaren ekonom/redovisningsekonom som tycker om att jobba med projektekonomi? Poolia söker nu en redovisningsekonom till vår kund SLU. Uppdraget är på heltid (75% är också möjligt) och beräknas starta i maj och pågå till sista december 2019. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av Poolias uppskattade konsulter.

Detta är ett perfekt tillfälle för dig som vill bredda dina erfarenheter och vill testa på hur det är att arbeta som konsult. Poolia har ett brett samarbete med SLU och det finns goda chanser att bli erbjuden andra uppdrag efter detta.

Urval och intervjuer sker löpande, så sök redan idag!

Om tjänsten

Centrum för biologisk mångfald (CBM) är en centrumbildning vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). CBM:s uppgift är att bygga upp och förmedla kunskap om biologisk mångfald genom forskning, utredning och kommunikationsverksamhet. CBM har drygt 20 medarbetare och är en kreativ och öppen arbetsplats med högt i tak..

Vi söker en person för den viktiga och strategiska rollen som ekonom/redovisningsekonom. I denna roll kommer du att ha övergripande ekonomiuppgifter och projektekonomi som ansvarsområde. Du kommer att samarbeta med Institutionen för ekonomi från vilka CBM köper administrativa tjänster till 50% (personal, fakturor, inköp m m).

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer att arbeta med budget, bokslut, lönekonteringar, stöd till föreståndaren i verksamhetsplaneringen, delta i ledningsgruppens arbete och hålla i samarbetet med Institutionen för ekonomi.
Vidare ingår projektekonomi, det vill säga att bistå forskare med kalkyler inför ansökan, upplägg av nya projekt, uppföljning och redovisning av utfall, både till forskare och externa finansiärer.
Nära samarbete med CBMs forskare är en viktig del i arbetet. I arbetet ingår också diarieföring och arkivering.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning i ekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig.
Erfarenhet från liknade uppgifter som ovanstående inom offentlig sektor är meriterande. Du har god datorvana samt erfarenhet av att arbeta i Officepaketet med Excel och Word. Då många arbetsuppgifter löper parallellt fordras att du har god organisationsförmåga och kan driva uppgifter självständigt såväl som i team. Du ska kunna ha helhetsperspektiv och arbeta strategiskt.

Vi söker dig som är noggrann, serviceinriktad, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta. God förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt i svenska och engelska är ett krav. Meriterande är tidigare liknande arbetsuppgifter inom universitet och högskola. Meriterande är också om du har kunskap inom SLU:s interna system som Agresso, Proceedo, Public 360, IDIS och Primula samt om du har kännedom om statlig redovisning och regelverk. I urvalet fästes vikt vid den sökandes personliga lämplighet.

Om verksamheten

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Mer info
Kontaktperson Emma Karlson
Telefon 0727-41 93 62
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (12 dagar kvar)