Treasury Manager till IP-Only i Uppsala

Treasury Manager till IP-Only i Uppsala

I rollen som Treasury manager/Group Controller agerar du såväl strategiskt som hands on med budget/prognos och rapportering, och är medlem i finance ledningsgrupp. Du rapporterar till Ekonomichef Mattias Jansson.

Det finns såklart ett antal arbetsuppgifter som ingår men delvis kommer den du är och dina erfarenheter styra den exakta utformningen av rollen.

Arbetsuppgifter
  • Ansvarig för områden såsom balansräkning, finansiering, cash flow och proforma-modellering i budget/prognos modeller
  • Aktiviteter och projekt inom exempelvis working capital optimering och digitalisering
  • Delaktig i ny- och refinansieringsprocesser
  • Ansvarig för treasuryaktiviteter såsom o Hantering av befintlig extern finansiering, exempelvis bankrapportering och lånedragningaro Likviditetsplanering på kort och lång sikt o Cash management inklusive koncernens cash pool och intern finansiering o Hantering av valuta- och räntederivat, garantier, panter, ställda säkerheter o Treasury policy och financial risk management
Vem är du
Vi tror att rätt kandidat för tjänsten har en universitetsutbildning och minst 5 års erfarenhet från liknande tjänster. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta som konsult, från roller inom revision eller som managementkonsult. Du har tidigare arbetat med redovisning, rapportering och analys/controlling.

Det är meriterande med kunskap inom något/några av dessa områden:
  • Arbete med finansiering, finansiella risker och hedging
  • Koncernredovisning och arbete med internkontroll
  • Mergers and acquisitions (M&A)
  • Compliance frågor
Rollen ställer större krav på den analytiska förmågan och förståelse för affärsmodell, snarare än detaljkunskaper inom praktisk redovisning och bokföring.

Viktigt är erfarenhet av att arbeta nära affären och vara rådgivare, samtidigt som du kommer behöva integritet och en förmåga att kunna prioritera och förstå underliggande värde. Då rollen är en del av en ledningsgrupp behöver du kunna se frågor uppifrån och ner vilket betyder att du både behöver vara duktig på att gå in i detaljer, men också göra analyser på ett mer övergripande plan.
Som person förväntas du vara engagerad, driven och lösningsorienterad. Du tycker om att samarbeta med andra, är kommunikativ och trivs med många motparter. Du behöver vara bekväm i en miljö som kontinuerligt arbetar med förändring, och där ditt fokus förändras i takt med att bolaget gör förändringar.

Förutom vana att jobba i olika system och mycket goda excelkunskaper kräver rollen goda kunskaper i både svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen har IP-Only valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta Fredrik Svensson 076-855 96 94 eller Isabell Bengtsson 072-973 02 17. Vi intervjuar löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 november.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Om IP-Only
IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.

Titel: Treasury Manager till IP-Only i Uppsala
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.