Systemadministratör med fokus på nätverk till Olink i Uppsala

Systemadministratör med fokus på nätverk till Olink i Uppsala

Nu söker vi en systemadministratör med fokus på nätverk till Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin.

Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med fokus på nätverk. Kontoret är beläget centralt i Uppsala.

Rollbeskrivning
Du kommer att vara en del av ett positivt och framåtriktat team av som arbetar flexibelt och värdesätter lagandan högt. I rollen kommer du att förvalta Olinks IT-miljö i takt med de snabbt ökade kraven på systemen både inifrån verksamheten och från externa kunder.

Arbetet innefattar installation, konfigurering, underhåll och administration av nätverk, servrar, klienter, NAS och databaser i en blandmiljö bestående av Windows och Linux servrar samt Windows och Mac klienter. Du kommer att vara med och utveckla Olinks IT system och processer för att förbättra och effektivisera arbetssätt, öka säkerheten och hantera växande datamängder.

Ditt fokus kommer vara att ansvara för design, administration och utveckling av Olinks datornätverk.

Som anställd hos Olink blir du erbjuden fina förmåner samtidigt som du får arbeta på ett företag vars produkter bidrar till att förbättra människors liv.

Vem du är
Vi söker dig med lång erfarenhet av systemadministration och arbete med nätverksmiljöer. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du har mycket goda kunskaper inom:
 • Nätverk- och brandväggslösningar
 • Active Directory / Azure Active Directory
 • Windows Server 2016/2019
 • Storagelösningar (Dell EMC, HPE Apollo, NAS, NetApp)
 • Intune, AutoPilot MDM
 • Powershell och andra skriftspråk
Meriterande för tjänsten:
 • Mycket goda kunskaper i Fortinets nätverksprodukter
 • Erfarenhet av process- och systemutveckling
 • Erfarenhet av databaser (Microsoft SQL Server)
 • Erfarenhet av Linux
 • Erfarenhet av Vmware
 • Erfarenhet av Backup & Recovery (Veeam)
 • Erfarenhet av identitetstjänster, exempelvis Okta, Azure AD
 • Erfarenhet av arbete i en labnära miljö
Som person tycker du om problemlösning och hanterar snabbt förändrade omständigheter på ett effektivt sätt. Vidare är du ansvarstagande och drivande. Arbetet innebär nära samarbete med våra kollegor världen över, vilket gör att det är viktigt med en social och kommunikativ förmåga.

Om företaget
Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Olink erbjuder nu dessutom kunder möjligheten att använda teknologin på sina egna labb med hjälp av kit och träning i hur tekniken ska användas.

Vi har i dag kontor och service-labb i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

Ansökan
I denna rekrytering har Olink valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut 2022-12-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

TITEL: Systemadministratör med fokus på nätverk
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 dec 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.