Software Quality Engineer till Olink i Uppsala

Software Quality Engineer till Olink i Uppsala

Nu söker vi en Software Quality Engineer till Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka sin utvecklingsavdelning med en Software Quality Engineer. Kontoret är beläget centralt i Uppsala.

Om tjänsten

Olink Proteomics organisation växer snabbt och det ställer krav på en hög innovationstakt och att våra system och verktyg håller hög nivå med avseende på stabilitet och säkerhet. Vi har internt utvecklat flera system för att hantera information i allt från dataanalys, dataleverans till kund samt forskning och utveckling. Utöver att vidareutveckla dessa system ser vi flera nya applikationer för vår teknologi som kommer implementeras i en nära framtid. Olink letar därför efter en noggrann, dedikerad och driven Software Quality Engineer.

Som Software Quality Engineer kommer du att arbeta nära tillsammans med resten av utvecklarna för att säkerställa kvaliteten på produkterna genom att automatisera t.ex. UI och integrationstester, utföra riskanalys, skriva testplaner, skriva testkod och utvärdera testresultat och täckning.

Du erbjuds
Du kommer till ett positivt och framåtriktat team som arbetar flexibelt och värdesätter lagandan högt. Som anställd hos Olink blir du erbjuden fina förmåner samtidigt som du får arbeta på ett företag vars produkter bidrar till att förbättra människors liv. Tjänsten är baserad på Olinks fräscha och moderna huvudkontor i Uppsala och du rapporterar till Head of IT & Software Development.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Skapa testplaner för att automatisera testprocedurer
 • Koda automatiserade tester
 • Utveckla standarder och procedurer för att fastställa produktkvalitet och frisläppning
 • Driva innovation och effektivisera övergripande testprocesser
 • Utföra manuella och automatiserade tester
 • Dokumentera testfall
 • Utföra och dokumentera riskanalys
 • Registrera testframsteg och resultat
 • Upptäck buggar i programvaran
 • Identifiera, isolera och spåra buggar under hela testningen
 • Identifiera eventuella problem som användare kan stöta på
 • Undersök och analysera produktegenskaper som testas
 • Forskning om nya verktyg, teknologier och testprocesser
 • Granska användargränssnitt för konsekvens och funktionalitet
Kvalifikationer
Kandidatexamen eller högre i datavetenskap eller motsvarande med erfarenhet av kvalitetssäkring/programvaruutveckling/testning
Flera års erfarenhet av att arbeta med mjukvarukvalitet
Erfarenhet av att arbeta med agila metoder och JIRA/ Confluence, GitHub, CI/CD
C#, .Net Core, python, javascript,
God kommunikationsförmåga på svenska och engelska
    Vi letar efter dig som är van vid och drivs av problemlösning, har ett nyfiket och drivet tankesätt och gillar att ta stort eget ansvar. Vidare är det viktigt att du kan kommunicera och samarbeta med olika slags personer och har en pragmatisk inställning till problemlösning.


    Om företaget

    Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar. Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

    Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Olink erbjuder nu dessutom kunder möjligheten att använda teknologin på sina egna labb med hjälp av kit och träning i hur tekniken ska användas.

    Vi har i dag kontor och service-labb i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

    Ansökan
    I denna rekrytering har Olink valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt via christine.stamfeldt@sjr.se, alternativt Viola Hammar via viola.hammar@sjr.se.
    Sista ansökningsdag är 2022-08-30. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

    Med anledning av semestertider är du välkommen med eventuella frågor from 2022-08-15 då även den aktiva urvalsfasen påbörjas.
    Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

    Varmt välkommen med din ansökan!


    För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

    TITEL: Software Quality Engineer till Olink i Uppsala
    Mer info
    Område Uppsala stad
    Yrkesroll Data & IT, Testare
    Typ av anställning Heltid
    Sista ansökningsdag 30 aug 2022 (19 dagar kvar)

    Om arbetsgivaren

    SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.