Ekonomiassistent med inriktning på konkurser och likvidationer

Ekonomiassistent med inriktning på konkurser och likvidationerSom ekonomiassistent hos Lindahl ingår du i våra team som arbetar med likvidationer, konkurser och boutredningar.

I konkurserna kommer du tillsammans med våra jurister och vår konkursekonom att arbeta brett med många olika moment i konkursförvaltningen.

I likvidationerna kommer du att biträda våra jurister med särskilt ansvar för den löpande handläggningen, såsom bokföring, skattedeklarationer och bolagsformalia.

I boutredningarna kommer du att biträda våra jurister med att bland annat upprätta bouppteckningar.

I tjänsten ingår kontakter med olika myndigheter såsom Skatteverket, Kronofogdemyndigheten, Bolagsverket och domstolar.

Du ingår i den administrativa avdelningen och rapporterar till vår ekonomi- och HR chef.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom ekonomi. Eftergymnasial utbildning med inriktning mot redovisning är meriterande. Vidare har du relevant arbetslivserfarenhet av löpande redovisning och gärna även bokslutsarbete. Tidigare erfarenhet av arbete på redovisningsbyrå, bank eller Skatteverket är extra meriterande. Har du tidigare erfarenhet av konkurser och likvidationer är det positivt men inget krav.

Som person är du serviceinriktad och prestigelös. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och vill lära dig nya saker. Vidare är du noggrann, välorganiserad och har god initiativförmåga. Att arbeta med administrativa delar i ditt arbete är något du både är van vid och trivs med. Du vågar ta för dig och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö på vårt kontor som finns mitt i centrala Uppsala.

Om oss
Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer, med kontor i sex av Sveriges största städer. Vi är en fullservicebyrå med en rad olika spetskompetenser. Många av våra klienter ligger i framkant inom sina respektive områden och kräver detsamma av sina rådgivare. En bekräftelse på att vi levererar utifrån dessa förväntningar är de många goda omdömen vi får i olika undersökningar.

På kontoret i Uppsala verkar vi för en tillmötesgående och fördomsfri företagskultur; organisationen är platt och dörrarna öppna. Detta, tillsammans med en tydlig och stark konsult- och framåtanda, bidrar till en driftig och dynamisk miljö. Frihet under ansvar är en devis som vi gärna använder när vi beskriver vår gemensamma vardag på kontoret.

Ansökan
I den här rekryteringen har Lindahl valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta Charlotta Ezitis Holmström 0766 471 657 alt Fredrik Svensson 0768 559 694. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-03-05. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet.

Titel: ekonomiassistent
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.