Chef till Fresenius IT & Automationsavdelning

Chef till Fresenius IT & Automationsavdelning

Fresenius Kabi är inom sina områden ett ledande läkemedelsföretag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi. Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling. Läs mer på www.fresenius-kabi.com

Fresenius IT-avdelningen söker nu en chef på avdelningen för Automation. Som person brinner du för att fortsätta utveckla hela området kring utvecklingen och driften av våra automationssystem som används inom produktion.

Vi söker dig som har stor erfarenhet inom tillverkningsindustrin, där erfarenheter från läkemedelsindustrin är meriterande. Du kommer ansvara för ett team där åtta automationsingenjörer, placerade i Uppsala och Brunna, ingår. Du rapporterar till IT-direktören och placeringsort är i Uppsala.

Arbetsuppgifter

Du kommer ta det fulla ansvaret för området automation som innefattar allt från budget till personalansvar. Din uppgift blir att fortsätta utveckla teamet och området till nästa generations automationsteknik med en långsiktig vision i åtanke. Du kommer parallellt med detta harmonisera arbetssätt och leda gruppen mot nya mål. Du leder och fördelar arbetet, stöttar samt krav-ställer mot olika projekt i syfte att skapa bra resultat för dig och din grupp och inte minst vår produktionsverksamhet.

Du bistår också organisationen med att lösa automationstekniska problem samt utbildar personal inom och utanför avdelningen. Självklart ingår du i IT-avdelningens ledningsgrupp och har på så vis möjlighet att påverka helheten gällande IT på Fresenius Kabi Sverige.

Du erbjuds bland annat
 • En roll i ett företag vars produkter räddar liv
 • Förmånlig friskvård, hälsovård och tandvård
 • 38,5 h arbetsvecka samt arbetstidsförkortning
 • Goda utvecklingsmöjligheter i en miljö med kompetenta och trevliga kollegor
Bakgrund och erfarenhet
 • Du är en erfaren chef/ledare med kunskap inom automation, elektromekanik, styr- och reglerteknik eller liknande
 • Du har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare samt arbetsuppgifter i en komplex global miljö där krav på initiativförmåga och ansvarstagande är viktigt
 • Du har tidigare haft både personal och budgetansvar och är väl bekant med dessa uppgifter
 • Du har förmågan att se helheten och att arbeta tillsammans i olika arbetsgrupper.
 • Du har flerårig dokumenterad erfarenhet från verksamhetsområdet
Övriga egenskaper och kunskaper som beskriver dig
 • Initiativförmåga, engagerad och ansvarstagande
 • Skicklig på att utrycka dig i tal och skrift
 • Självständig och noggrann
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift, är ett krav
 • Kunskaper i tyska är meriterande
 • Goda kunskaper inom GMP är önskvärt
 • B-körkort
Ansökan

I denna rekrytering har Fresenius Kabi valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt via christine.stamfeldt@sjr.se, alternativt Viola Hammar via viola.hammar@sjr.se.

Sista ansökningsdag är 2022-08-30. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post. Med anledning av semestertider är du välkommen med eventuella frågor from 2022-08-15, då även den aktiva urvalsfasen påbörjas.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Chef till Fresenius IT & Automationsavdelning
  Mer info
  Område Uppsala stad
  Yrkesroll Data & IT, IT-Chef
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 30 aug 2022 (13 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.