Processingenjör till Recipharm

Processingenjör till Recipharm

Recipharm Uppsala har en dedikerad fabrik för API-tillverkning och efterföljande farmaceutisk produktion i Boländerna. Kvalitetskontrollen (QC) är placerad i Fyrislund (Uppsala Business Park). Bolaget har drygt 180 anställda.

Vad erbjuder Recipharm dig?

Som processingenjör/specialist blir du en del av ett kompetent, drivet och engagerat team på ca 10 medarbetare inom Process Management. Enheten befinner sig i ett skede med investeringar/ installationer av ny utrustning samt optimeringar av befintliga processer. Detta ger dig goda möjligheter att påverka både företagets och din egen utveckling framåt. Gillar du ett varierat processtekniskt arbete med både taktisk och strategisk höjd med många kontaktytor kommer du att trivas i denna roll. Miljön är präglad av god gemenskap, tillgängliga chefer och korta beslutsvägar. Recipharm erbjuder bra friskvårdsmöjligheter samt marknadsmässiga villkor i övrigt. Företaget har precis sjösatt en ny organisation och bygger nu för framtiden!

Process Management ansvarar för förvaltning och utveckling av företagets rengörings- och tillverkningsprocesser. Enheten skapar robusta processer samt stöttar produktionen med optimering. Tillsammans med din grupp tillgodoser ni produktionen med specialistkompetens inom kemi, formulering (galenisk farmaci), förpackningsmaterial, processutveckling (API, tablett, suppositorier, primär och sekundär packning) samt validering och projektledning.

Teknikorganisationen inom Recipharm Uppsala består av fyra huvudområden:

Asset Management, Process Management, IT och EHS.

Tjänsten

Som Processingenjör/specialist bistår du produktionen med processpecialist kompetens vid problemlösning, processriskanalyser och avvikelseutredningar samt vid optimering och utveckling av befintliga processer. Du planerar och driver tekniska försök, process- och produktkvalificeringar samt rengöringsvalideringar. Du leder utbildningar och driver förbättrings- och utvecklingsarbete i form av förstudier och projekt. Du deltar i investeringsprojekt och i det tvärfunktionella processteamet. Inom befattningen ligger även ansvaret för:
  • Framtagande, visualisering och uppföljning av processrelaterade KPIs
  • Dokumentation av data och processparametrar (tex. trendning)
  • Säkerställa att interna processparametrar är överensstämmande med vad som är registrerat hos myndigheter
  • Utfärda styrande dokument samt ta fram underlag för besvarande av myndighetsfrågor.
Kvalifikationer

Vi tror att du lägst har en 3-årig eftergymnasial utbildning med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning samt mycket god förståelse för processutveckling inom läkemedel (gärna inom API, torrformulering och förpackning). Du har några års erfarenhet från liknande tjänster inom läkemedelsbranschen och är förtrogen med GMP. Har du erfarenheter av arbete inom API-tillverkning kan du med fördel beskriva detta i ditt personliga brev.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av att du är drivande, självgående och kommunikativ. Intresse för och förmåga att leda förbättrings- och utvecklingsarbete i form av förstudie och projekt sätter vi också värde på. Du är nytänkande och initiativtagande, har lätt för att samarbeta med andra och skapar goda relationer med både interna och externa intressenter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Uppdragsgivare:
Recipharm AB

Ort:
Uppsala.

Omfattning:
Heltid.

Sista ansökningsdag:
2018-11-25. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt.

För information:
I den här rekryteringen samarbetar Recipharm AB med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 073-315 48 38. Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 2018-11-25.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 25 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 5 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av kommersiell läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5,3 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverkningsanläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com.