Erfaren redovisningsekonom till vår kund i Uppsala

Erfaren redovisningsekonom till vår kund i Uppsala

Nu söker vi en driven och strukturerad redovisningsekonom för kunds räkning i Uppsala. Du kommer för detta uppdrag bli anställd som en av Poolias uppskattade konsulter. Tjänsten är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt samt pågå i c:a 7 månader. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot att läsa din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Ekonomifunktionen består av 6 medarbetare som hanterar bl.a. redovisning & bokslut, skatter, interna löner, krav & inkasso för de svenska bolagen i koncernen. I rollen som senior redovisningsekonom kommer du få en bred roll där arbetsuppgifter för rollen exempelvis kommer innefatta:
 • Bokföring, kontoavstämningar med tillhörande dokumentation
 • Bokslut och analys av utfall
 • Rapportering inklusive uppföljning och sammanställning av månadsutfall
 • Konsolideringsfrågor
 • Likviditetshantering och likviditetsfrågor
 • Krav och inkasso
 • Leverantörsreskontra
 • Anläggningsredovisning och uppföljning av utvecklingsprojekt
 • Moms och intrastat
 • Utredningar
 • Legal administration för svenska och utländska dotterbolag
Rollen innebär också att analysera stora mängder transaktionsdata och ta fram beslutsunderlag. Dessutom kommer du att ta egna initiativ och driva förbättringsarbete inom ekonomiområdet.

Vem är du?

Du har en avslutad högskoleutbildning inom ekonomi med flera års erfarenhet från redovisningsarbete, bokslut och rapportering. Vi ser att du har erfarenhet av att jobba i en organisation som arbetat med regelbundna månadsbokslut och rapportering. Du har goda kunskaper i redovisning och Excel. Det är även meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning. Vidare har du en förmåga att hantera och analysera större mängd transaktioner och data samt en vilja att utveckla samt implementera rutiner och processer inom ekonomi och redovisning. Då det i tjänsten ingår mycket kommunikation och en del internationell kontakt bör du därför ha lätt för att skapa goda relationer samt ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du analytisk, strukturerad och arbetar proaktivt. Du skapar mervärde och kvalité. Arbetet ställer även höga krav på att du är engagerad, serviceorienterad och har en vilja att bidra till verksamheten. Du är prestigelös, är bra på att bygga relationer och gillar att samarbeta.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 mars (1 dag kvar)