Laboratoriespecialist till medicintekniskt företag

Laboratoriespecialist till medicintekniskt företag

Till vår kund i Uppsala söker Poolia Life Science kandidater till konsultuppdrag som laboratoriespecialist. Du kommer arbeta med kvalitetskontroll av medicintekniska produkter enligt gällande instruktioner och rutiner samt bedöma om analysstatus. Har du högskoleutbildning inom Kemi/Biokemi, gärna med inriktning proteinkemi? Då kan du vara just den vi söker. Uppdraget beräknas påbörjas så snart som möjligt varför vi kommer att göra urval löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Sökord: laboratoriespecialist, laboratorieingenjör, laborativt kvalitetsarbete, kromatografi, QC, analytisk kemi, kemiingenjör, biokemi, kemi

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom kvalitativ och kvantitativ kvalitetskontroll där arbetsuppgifter inkluderar:
  • Analysera och avrapportera analysresultat inom överenskomna ledtider.
  • I samband med analysacceptans följa analysmetoders prestanda genom trendning.
  • Arbeta för att hålla metoder och instrument/utrustningar funktionsdugliga och tillförlitliga.
  • Säkerställa att instrument och utrustningar är kvalificerade och har tillräcklig nivå på kontroll, kalibrering och underhåll.
  • Öppna och utreda avvikande analysresultat.
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig högskoleexamen, ex. högskoleingenjör inom Kemi eller Biokemi. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av laborativt kvalitetsarbete inom QC-verksamhet, gärna inom kromatografi. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och för att passa för uppdraget är du noggrann och strukturerad, stresstålig och kan utföra flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du har lätt för att samarbeta i en liten grupp och har en positiv inställning på arbetsplatsen. För övrigt tycker du om att arbeta i förändringar samt att driva förändringsarbete.

Om Poolia

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.