Junior Business Controller till PRA Group i Uppsala

Junior Business Controller till PRA Group i Uppsala

Är du driven, analytisk och kommunikativ?
Har du erfarenhet av både redovisning och controlling?
Är du genuint intresserad av affärsuppföljning, rapportering och analys?

Då kan du vara den Business Controller vi söker till PRA Group i Uppsala!

Beskrivning av tjänsten

I rollen som Business Controller så har du fokus på analys och uppföljning av bolagen i Sverige, Norge och Finland. Du rapporterar till Nordic Finance Director som också har placering i Uppsala. Du har många internationella kontakter, framförallt med det europeiska huvudkontoret i Oslo.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
  • Uppföljning och analys av månads-, kvartals- och årsrapportering
  • Ansvar för budgetprocessen
  • Kostnadsuppföljning och reserveringar
  • Datahantering och analys
  • Rapportpaket med kommentarer, Excel och PowerPoint
  • Utveckling av processer och system
Vem är du?

Du är civilekonom eller har annan motsvarande högskoleutbildning och minst 2-3 års erfarenhet av redovisning, revision och/eller business control. För att lyckas i rollen tror vi att du är driven, självgående och kommunikativ. Du är analytisk, pedagogisk och utvecklingsorienterad. Du är van att arbeta med både detaljerna och att se till helheten. Du trivs att arbeta i en internationell miljö.

Du är en avancerad användare av Excel och har ett IT-intresse och vana av att arbeta i olika system. Vi förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar PRA Group med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarige Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Magnus Nilsson
Telefon 0733-84 20 22
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 31 mars 2021 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PRA Group är ett börsnoterat (Nasdaq: PRAA) företag med över 5 000 anställda i Europa och USA och är en global ledare när det gäller hantering av förfallna konsumentfordringar.

PRA Group Sverige AB är ett bolag som köper förfallna konsumentfordringar från bl.a. bank och kreditmarknadsbolag. Vi har funnits representerade i Sverige sedan 1993. Idag tillhör vi koncernen PRA Group och finns i 14 länder i Europa och USA. I vår verksamhet söker vi individuellt anpassade lösningar för våra kunder utifrån deras olika individuella ekonomiska förutsättningar.
Läs mer om oss på vår hemsida: www.pragroup.se

PRA Group Sverige har sitt kontor i trivsamma lokaler i centrala Uppsala. Man är 20 medarbetare på kontoret.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.