Gruppchef till Octapharma Logistikcenter, Märsta

Gruppchef till Octapharma Logistikcenter, Märsta

Jobbeskrivning

Motiveras du i en organisation i förändring där du är med och leder förändringsarbetet? Drivs du av att motivera och engagera medarbetare? Octapharma erbjuder dig en spännande roll där du tillsammans med kompetenta kollegor är en viktig del av Stockholms största produktionsanläggning. Du är en viktig del i produktionen av våra läkemedel som förbättrar människors hälsa och liv.

Vi söker nu en Gruppchef till vårt Logistikcenter i Märsta. Du kommer ansvara för gruppen Single Donation Control, SDC, som innebär kontroll och registrering av inkommande blodplasma i vårt lagerhanteringssystem. På Logistikcentret finns även Lager, godsmottagning & provtagning av inkommande råvaror samt uppvägning av kemikalier till vår produktion.

Om arbetet
Som Gruppchef inom Octapharma leder och fördelar du det dagliga arbetet i gruppen tillsammans med en försteman. Du har personalansvar, genomför utvecklings- och lönesamtal samt säkerställer att dina medarbetare går kravställda utbildningar. Arbetsmiljöansvar för arbetsområdet ingår.

Arbetsgruppens huvuduppgift är att utföra mottagningskontroll (SDC), inläsning, utläsning samt förrådshållning av human blodplasma.

Du kommer driva förändringsarbete för att implementera nya arbetsrutiner inom sektionen. Ansvarar för att utarbeta och uppdatera instruktioner, även hantera uppkomna avvikelser och se till att 5S-arbete bedrivs. Arbetet kan även komma att innefatta deltagande vid inspektioner av myndigheter, kvalificerings- och valideringsarbete och sker enligt GMP. Du ansvarar för att förrådens produktivitetsmål följs och att arbetet sker enligt gällande instruktioner.

I rollen ingår även att operativt delta i gruppens arbetsuppgifter när det krävs.

Mer om oss
Octapharma erbjuder dig möjligheten att få arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter tillsammans med erfarna och engagerade kollegor. Vi är stolta över att tillverka läkemedel som förbättrar patienters hälsa och livskvalitet över hela världen.

Du kommer att arbeta i ett företag där ett systematiskt arbetssätt, serviceorientering, samarbete och engagemang värdesätts och där vi satsar på att utveckla vår personal. Balans mellan arbetsliv och fritid är viktigt, liksom mångfald och jämställdhet.

Vi erbjuder dig utveckling genom lärande på arbetet samt genom utbildningar, förmåner för att främja en aktiv och hälsosam livsstil som fritidsförening, friskvårdsbidrag och naprapat/massör på arbetsplatsen. Vi har marknadsmässig lön, bonusprogram till alla tillsvidareanställda, tjänstepension och subventionerad lunch.

Ansökan
Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Marcus Wahlqvist, Chef Logistikcenter Märsta, är rekryterande chef. Han kan svara på frågor via mail, marcus.wahlqvist@octapharma.com

Fackliga representanter är för Unionen, Zara Kafash-Hoshyar, 08-566 433 13 och för Akademiker-föreningen, Ann-Charlotte Hinz, 08-566 431 35.

Din ansökan vill vi gärna ha så snart som möjligt då urvalsarbetet sker löpande, dock senast den 21 oktober 2019.

Sökord: Octapharma : Stockholm : Kungsholmen : Bioteknik : Läkemedel* : BioTech : GMP : Plasma : Tillväxtföretag : Ledarskap : Chef : Tillverkning :

Profilbeskrivning

Om dig
Du har minst 3 års erfarenhet från en ledande roll och med personalansvar. Vi ser att du är en drivande och resultatinriktad person som drivs av att förbättra utvecklingen. Du har goda ledaregenskaper med erfarenhet från att utöva ett aktivt och tydligt ledarskap och förmåga att kommunicera.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande, alternativt en eftergymnasial utbildning. Arbetslivserfarenhet inom logistik- och/eller processindustrin är ett krav. Erfarenhet av arbete enligt GMP är meriterande liksom körkort och truckkort. Språkkrav är svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av LEAN arbete MPS-system är även det meriterande.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Octapharma
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Octapharma är ett globalt, familjeägt företag och en av de största aktörerna på den internationella plasmamarknaden. I Sverige har Octapharma sitt ursprung i Kabi med mer än 50 års erfarenhet av forskning, tillverkning och försäljning av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Produkterna används huvudsakligen inom tre behandlingsområden: blödarsjuka, intensivvård och sjukdomar i immunförsvaret.

Octapharma strävar efter mångfald och dynamik i arbetslivet. Det betyder att vi eftersöker en blandning av medarbetare ur alla aspekter, där vi sätter stort värde vid personliga egenskaper och kompetens. Det betyder också att vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete och ett positivt arbetsklimat. Vår verksamhet växer starkt och vi driver vår utveckling med stabilitet och trygghet som grund. Vill du vara med?