Projektledare inom FoU till Mercodia AB

Projektledare inom FoU till Mercodia AB

Har du erfarenhet av projektledning och vill arbeta med en spännande och varierad tjänst på ett företag som strävar efter att ge alla anställda utmanade och stimulerande uppgifter samt en delad entusiasm i arbetet mot gemensamma mål? Har du dessutom erfarenhet från produktutveckling? Mercodia AB söker nu en projektledare till sin FoU avdelning.
Mercodia är ett biotech-företag i forskningens framkant och en ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa ELISA-kit specialiserade på området för metaboliska sjukdomar.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som projektledare har du i uppdrag att planera, förvalta, leverera, rapportera och följa upp projekt inom givna ramar avseende tid, kostnad och kvalitet. Projekten omfattar i första hand produktutveckling av immunoassays samt uppdragstjänster inom OEM tillverkning och Bioanalysservice till pharma och CRO. Mercodias uppdragstjänster innefattar metodutveckling, validering och provanalys. Som projektledare deltar du i arbetet med att förbättra rutiner inom företagets uppdragstjänster och produktutvecklingsmodell. I rollen ingår även kundkontakt i olika hänseenden där du bl.a. kommer bidra i offertberedningar.

Vem är du?

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlighet och att du passar in i teamet. Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen. Du har minst tre års relevant erfarenhet och dokumenterad erfarenhet av att arbeta enligt projektstyrningsmodeller som tex. PROPS, XLPM och PPS. Det är starkt meriterande om du har arbetat med projektledning i en reglerad miljö såsom GxP och /ellerISO13485. Ytterligare meriterande är erfarenhet av produktutveckling, läkemedelsutveckling och/eller bioanalys från pharma/CRO- och/eller IVD-industri. Du besitter en god presentationsteknik, vilket bl.a. innefattar goda skriftliga och muntliga kunskaper på både svenska och engelska
Som projektledare kommer du ha en central roll inom FoU men arbetar mot alla funktioner på företaget, vilket förutsätter att du har lätt för att skapa nätverk på och utanför din arbetsplats, samt innehar god samarbets- och kommunikationsförmåga.
Du stimuleras av att arbeta mot uppsatta mål och med flera projekt samtidigt och är inte rädd för att ta beslut i strävan att förbättra, utveckla och effektivisera verksamheten.
Vi ser att du har ett genuint intresse för projektledning och stimuleras av att se medarbetare utvecklas och prestera väl. Ditt ledarskap präglas av engagemang, tydlighet, öppenhet och lyhördhet där du både ger och kan ta konstruktiv feedback, med en vilja att utvecklas som person och i rollen.
Rollen kräver även att du som person är organiserad och lösningsorienterad med en god känsla för service och förståelse för kunders behov. För att lyckas i rollen behöver du också vara flexibel, initiativtagande, självgående och kunna driva saker i mål.

Om verksamheten

Mercodia AB
Mercodia AB grundades i Uppsala 1991 och är idag en internationellt ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa immunoassays. Företaget är specialiserat på produkter för grund- och klinisk forskning inom områdena diabetes, fetma och hjärt-kärlsjukdom. Mercodia utför även tjänster inom bioanalys, uppdragsutveckling samt uppdragsproduktion. Från sitt huvudkontor i Uppsala, samt dotterbolag i USA och Frankrike, förser Mercodia den inhemska och internationella marknaden med sina produkter och tjänster, där 90% går på export till ca 100 länder. www.mercodia.com
Mer info
Kontaktperson Sara Jupiter
Telefon 08-555 653 15
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (5 dagar kvar)