Ekonomiansvarig till Medeca Pharma

Ekonomiansvarig till Medeca Pharma

Medeca Pharma är ett framgångsrikt internationellt läkemedelsföretag som sedan 1991 är specialiserade inom allergi. Medeca erbjuder en flexibel organisation som ger dig stora möjligheter till påverkan och brett ansvar. Vi söker en engagerad och driven ekonom som tillsammans med Medeca kan ta dem framåt i deras fortsatta expansion.
Du kommer anställas direkt hos Medeca Pharma.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för bolagets ekonomi och logistik. Det innebär arbete med prognoser, ansvar för lager, inköp samt ansvar för ekonomisystem.

Det ingår även i dina arbetsuppgifter att:
  • ansvara för order, leverans och fakturering
  • med hjälp av Grand Thornton ta hand om bokföring och bokslut
  • attestera leverantörsfakturor, momsrapporter och periodisk sammanställning
Serviceinriktad ekonom med mycket ansvar

Vi ser att du som söker har erfarenhet inom ekonomi och logistik.

Det är meriterande om du har vana av Good Distribution Practice (GDP) och Good Pharmacovigilance Practice (GVP). Om du inte har de kunskaperna erbjuds utbildning.

Du kommer att ha daglig kontakt med kunder och leverantörer och att erbjuda god service och att göra kunden nöjd är av yttersta vikt.

Som person är du självgående, driven och trivs med att ta eget ansvar. Vi ser även att du är rak i din kommunikation, noggrann och strukturerad.

Snabbväxande internationellt läkemedelsföretag

Medeca är ett svenskt familjeägt företag med fyra medarbetare och en omsättning på 30 miljoner. Medeca har 30 års erfarenhet inom allergi och erbjuder receptbelagda läkemedel och medicinska produkter.

2014 lanserade vi en egenutvecklad adrenalinpenna för behandling av anafylaxi. Produkten räddar liv varje dag. Vårt mål är att bli störst på anafylaxibehandling.

Vi säljer adrenalinpennan globalt via vår partner Bausch Health. Vi växer snabbt i hela Europa och räknar med 80% tillväxt i år.

I Norden sköter vi försäljningen själva. Vår produkt är Sveriges mest förskrivna adrenalinpenna och vi expanderar just nu i Norge, Danmark och Finland.

Nyckeln till vår framgång är nära och långvariga samarbeten med svenska och internationella partners inom produktutveckling, produktion och försäljning.

Medeca erbjuder dig ett brett och personligt ansvar inom en flexibel organisation. Du får stora möjligheter att påverka vår expansion med nära kontakt med våra internationella partners.

Några av produkterna är:
  • Emerade adrenalinpenna för behandling av anafylaxi
  • Medeca allergiskydd vid kvalsterallergi
  • DermaSilk eksembehandling
* DAP allergitester
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 21 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.