Entreprenadingenjör med inriktning kalkyl och produktion

Entreprenadingenjör med inriktning kalkyl och produktion

Vår kalkylavdelnings uppgift är att
arbeta mot att vi vinner upphandlingar och anbud. Våra kalkylatorer och entreprenadingenjörer stöttar sedan produktionen i uppstarten av de projekt som vi har räknat hem. Vi arbetar med såväl mindre anbud som större totalentreprenader och i anbudsskedet upprättar vi ett anbudsunderlag genom inläsning, uppmätning, mängdberäkning samt sammanställning av material- och entreprenörsofferter.


Tjänstebeskrivning

I rollen som entreprenadingenjör/kalkylator följer man projekten från anbudsförfrågan till byggstart och arbetar med anbudsframtagning som bland annat kan omfatta mängdberäkning, prissättning, tidssättning, bedömning av kapaciteter, val av arbetsutförande och inta prisförfrågningar. Arbetet består även att i tid "paketera" anbudet och ombesörja att det lämnas på angivet sätt.


Hos Markona har du rörlighet i rollen som entreprenadingenjör/kalkylator där du får möjlighet till variation beroende på projekt.


Detta innebär bland annat att:


Arbeta i anbudsprocessen och utföra kalkylarbete


Anbudsförfrågningar


Inhämta kunskap om referensprojekt


Hålla sig informerad om aktuella priser på produkter, material och tjänster


Under kalkylarbetet genomföra riskanalys med avseende på teknik, miljö och arbetsmiljö, samt alla andra risker identifierade i förfrågan


Granska inkomna offerter/avtalsförslag med tanke på särskilda faktorer som kan vara av betydelse för anbudsförberedelsen


Omarbetning av anbudskalkyler till produktionskalkyler


Efter vunnen upphandling bistå produktionschef och projektledare med planering och beredning inför produktionsstart


Kompetens/Erfarenhet

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kalkylarbete sedan tidigare, antingen som kalkylator eller från annan roll inom bygg- eller anläggningsbranschen. Du har god datavana och det är en stor fördel om du sedan tidigare har arbetat i kalkylprogrammet Bidcon eller likvärdigt.


Som person

Vi söker dig som är strukturerad och gillar när det är ordning och reda. Du trivs med många kontaktytor eftersom rollen ställer krav på god kommunikation med övrig produktion, inköp, entreprenadingenjörer med flera.


Möjligheter hos Markona

Hos Markona är det hög personaltrivsel och man tar hand om dig på ett bra sätt som nyanställd i bolaget. Bolaget arbetar mycket efter att använda rätt rutiner men där du som anställd tillåts ha ett entreprenöriellt tänk där du får möjlighet att bidra med din kunskap och dina idéer.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med A-Search. Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Maila gärna in din ansökan så snart som möjligt.


Frågor besvaras av rekryteringskonsult Ellinor Dam på A-Search, 0708-468856.


Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.markona.se
Sista ansökningsdag 19 aug 2019 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Markona AB grundades 1994 och har kontor i Uppsala och Enköping. Bolaget räknas till ett av de 10 största anläggningsföretagen i Sverige. Antalet anställda uppgår årligen nu till ca 150 st.

Tjänster Markona erbjuder är allt inom asfaltering, markentreprenad och vinterväghållning.

Företagets engagerade och lyhörda medarbetare strävar alltid efter att hålla högsta kvalitet samtidigt som en smidig och pålitlig organisation säkerställer en professionell leverans i tid.