Teamchef för tillsynsarbete inom informationssäkerhet

Teamchef för tillsynsarbete inom informationssäkerhet

Vill du ha ett viktigt, spännande och ständigt högaktuellt arbete? Som teamchef för Network Information System (NIS)-gruppen ansvarar du för att tillsammans med dina medarbetare driva Livsmedelsverkets tillsyn av informationssäkerhet hos Sveriges dricksvattenproducenter. Här gör du skillnad för många, varje dag!

Team NIS
Teamets uppdrag är att genomföra tillsyn baserat på NIS-regleringen i Sverige och ge rådgivning till berörda externa parter. I nuvarande tolkning av NIS-regleringen har den externa tillsynen ett fokus mot driftssäkerhet mot dricksvattenproducenter, även om övriga aspekter avseende informationssäkerhet också berörs. Till teamets uppdrag hör även att arbeta med internt informationssäkerhetsarbete på Livsmedelsverket.

Arbete sker i samverkan med övriga myndigheter med samma typ av uppdrag, som koordineras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Tillsynsarbetet är i en första fas etablerat, men vidareutvecklas också kontinuerligt. I arbetet ingår att utveckla processer för tillsyn, exempelvis tillvägagångssätt och bedömningar samt tolkning och framtagning av regelverk.

Arbetsuppgifter
Som teamchef är du ansvarig för personal, verksamhet och ekonomi för teamet, som består av tre medarbetare. Du har ansvar för bemanning, arbetsmiljö, verksamhetsplanering samt uppföljning av ditt team. Du leder och coachar medarbetarna och arbetar med teamets och medarbetarnas utveckling. Det ingår i rollen att genomföra medarbetar- och lönesättande samtal.

Du arbetar också aktivt med tillsyn tillsammans med dina medarbetare.

Du är placerad i Uppsala, men en hel del resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande. Vi vill att du har flera års erfarenhet från arbete med IT-verksamhet och därigenom har fått god kännedom om både IT-utveckling, förvaltning, drift och av olika säkerhetsfrågor kopplat till detta. Du ska ha flerårig erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, samt erfarenhet av och stort intresse för ledarskap. Har du chefserfarenhet är det meriterande. För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i tal och skrift samt att du har B-körkort.

Erfarenhet av tillsyn/kontroll, myndighetsarbete och eventuella certifieringar inom området är meriterande, liksom kännedom om dricksvattenhantering och industriella styrsystem.

Som person kan du på ett effektivt sätt förstå och göra dig förstådd oavsett vem du talar med. Teamet har många samarbeten och uppdrag inom och utanför myndigheten, det är därför viktigt att du kan bygga relationer och samarbeta väl. Vana och förmåga att driva, planera, följa upp och organisera ditt arbete är också viktigt.

Du drivs av att engagera medarbetare och har ett intresse för att leda och utveckla andra. Du har förmåga att arbeta mål- och resultatorienterat, liksom operativt och långsiktigt. När det krävs har du förmåga att hålla huvudet kallt, ställa om och arbeta lösningsorienterat. Ansvarskännande, en hög personlig mognad och ett gott omdöme är andra viktiga egenskaper. Du är bekväm med att tala inför grupp och att hålla presentationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Svenskt medborgarskap
Tjänsten är säkerhetsklassad och det görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är därmed ett krav.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Kristina Essén. Fackliga företrädare är Anders Staffas, ST (tillgänglig från 11/1), och Karin Neil Persson, SACO (tillgänglig från 7/1). Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-01-25, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Placering: Uppsala

Tillträde: Omgående

Område/avdelning: SUS/IT och Service

Diarienummer: 2020/04548

Provanställning på 6 månader tillämpas. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.livsmedelsverket.se/
Sista ansökningsdag 25 jan 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.