Statsinspektör till team Livsmedelshygien

Statsinspektör till team Livsmedelshygien

Vi söker en ny medarbetare till avdelning support, team Livsmedelshygien. Vill du stödja och vägleda kontrollmyndigheter och företag i frågor rörande material i kontakt med livsmedel och primärproduktion så kanske den här tjänsten är något för dig!

Beskrivning av avdelningen och teamet

Tjänsten är placerad på avdelning Support, som är en av avdelningarna inom område Livsmedelskontroll. På avdelningen arbetar vi med att stödja kontrollmyndigheter och företag när det gäller tolkning och tillämpning av regler. Du kommer ingå i ett av avdelningens fyra team som ansvarar för frågor om livsmedelshygien: team Livsmedelshygien. Teamet ansvarar även för att samordna smittskyddsfrågor och ge stöd i frågor om animalieproduktion samt dricksvatten.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand arbeta med att ge stöd till inspektörer i livsmedelskontrollen i kontrollsituationer som är relaterade till områdena material i kontakt med livsmedel samt primärproduktion.

I tjänsten ingår även att arbeta med teamets gemensamma uppgifter som handlar om att svara på frågor från företag och kontrollmyndigheter om tillämpning av lagstiftningen samt skriva vägledande texter i Livsmedelsverkets informationsdatabas, Kontrollwiki.

Dina kvalifikationer

Du har examen från relevant universitets-högskoleutbildning, såsom miljö- och hälsoskyddsinspektörsutbildning eller agronomutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom livsmedelskontrollen och/eller arbete inom livsmedelsbranschen. Du bör också ha en god inblick i livsmedelskontrollens organisation och vara väl förtrogen med livsmedelslagstiftningen. Du måste kunna uttrycka dig bra på både svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Som person är du bra på att samarbeta med andra, både internt och externt, och har ett flexibelt förhållningssätt. Du är bra på att skriva och formulera dig i text samt planerar och strukturerar ditt arbete väl. Vi tror också att du agerar och ser till att uppgifter blir slutförda utan att för mycket fokus hamnar på detaljer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Florin. Representant för SACO är Sandra Strandh och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-01-28. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson Maria Florin
Telefon 018-17 55 00
Område Uppsala stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.livsmedelsverket.se/
Sista ansökningsdag 28 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 600 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 270 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.