Coach inom digitalisering till Livsmedelsverket

Coach inom digitalisering till Livsmedelsverket

Utveckla medarbetare i digitala arbetssätt och digitala verktyg hos Livsmedelsverket i Uppsala som coach inom digitalisering!

Livsmedelsverket i Uppsala befinner sig i en spännande utvecklingsfas med fokus på digital utveckling. I rollen som coach inom digitalisering kommer du spela en avgörande roll för att digitaliseringsresan ska bli en positiv upplevelse för alla på myndigheten. Du kommer att få testa ny teknik och jobba tillsammans med vänliga kollegor i en organisation med en öppen kultur.

Vi erbjuder dig
  • En flexibel roll med stora möjligheter till att själv planera din arbetsdag och goda förutsättningar för att skapa balans mellan privatliv och arbetsliv.
  • Möjligheten att testa ny teknik och bidra till en positiv upplevelse för medarbetare i organisationen kring användandet av digitala arbetssätt och verktyg.
  • Bli en del av en organisation som präglas av hjälpsamhet och god social sammanhållning.
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Du kommer jobba i nära samarbete med ytterligare en digitaliseringscoach. Tillsammans kommer ni supportera cirka 300 medarbetare, främst i Uppsala. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
  • att enskilt eller i grupp stödja våra medarbetares användning av ny teknik för t.ex. arbetsplatsen, digitala möten, utbildningar, demonstrationer och planering
  • att kartlägga behov och utbilda i effektivare användning av kontorsstöd och samverkansverktyg både på dator och mobil med syfte att skapa personlig effektivitet i arbetet
  • att framställa användarhandledningar och lathundar för de verktyg som används på Livsmedelsverket
  • i mån av tid hjälpa till med allmänna supportärenden
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer att tillhöra Digitaliseringsavdelningen som idag består av ca 30 personer, men inom en snar framtid beräknas bli ca 40 personer. Avdelningen består av två team: Utveckling samt Support och Drift där du kommer att ingå i Support och Drift. På avdelningen kommer det finnas ytterligare en Digitaliseringscoach som du kommer att samarbeta nära med.

Vi erbjuder en hybrid-arbetsplatslösning där du kan arbeta hemifrån när det passar arbetsuppgifterna men typiskt sitter på plats i vårt nybyggda och aktivitetsbaserade kontor som ligger på ca 10 minuters cykelavstånd från centralstationen i Uppsala.

Mer om dig

Vi söker dig som har goda kunskaper i och erfarenhet av att utbilda enskilda användare i digitala arbetssätt och användning av digitala verktyg. Du har också goda kunskaper i Microsofts Officepaket samt Teams. Vidare kräver tjänsten mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har gymnasieutbildning eller en eftergymnasial utbildning med relevant inriktning (IT, Teknik, Kommunikation, pedagogik etc). Det är också meriterande med erfarenhet som utbildare, kursledare eller lärare samt erfarenhet från större organisationer, gärna inom offentlig sektor. Det är vidare en fördel med kunskap om och erfarenhet av informationssäkerhet och hur man använder konferensteknik med andra på marknaden förekommande digitala mötesplattformar såsom Skype, Zoom, Skiffer och Signal. Har du erfarenhet av videokonferensutrustning, såsom Teams Rooms och USB-enheter, samt digitala whiteboards, såsom Samsung Flip 2, kommer det komma väl till pass i denna roll.

För att trivas i denna roll motiveras du av att jobba med människor och teknik samt att jobba serviceinriktat. Du utforskar gärna ny teknik och hur denna kan stödja kommunikationen. Du är pedagogisk och tålmodig med förmåga att kunna anpassa din kommunikation till mottagarens tekniska nivå. Rollen kräver vidare förmåga att kunna jobba väl tillsammans med andra såväl som att kunna driva frågor självständigt och strukturerat.

Övrig information
Tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader med start snarast enligt överenskommelse.

Urval sker löpande.

Det är upp till dig som söker att visa på hur du uppfyller de uppsatta kriterierna för tjänsten.

Betyg, intyg, legitimation som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju.

Din ansökan och övriga handlingar som ingår i rekryteringsprocessen blir allmän handling när du registrerar din ansökan.

Representant för Saco-S är Shara Unneberg och för ST Annie Gozzi. Båda nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Madelene Larsson
Telefon 0720030675
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 15 juni 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.

På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.