Biträdande kommunikationschef

Biträdande kommunikationschef

Jobba med något som är viktigt för alla
På Livsmedelsverket arbetar vi med något som ingen kan vara utan, maten. Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla människor och viktiga samhällsfunktioner.

Vi är i förändring med stora krav och förväntningar på Livsmedelsverkets kommunikation. Bland annat ska vi bidra till stärkt krisberedskap och civilt försvar så att Sveriges befolkning får mat och dricksvatten även vid kris eller krig. Andra viktiga frågor är hur Livsmedelsverket på olika sätt kan förbättra stödet till livsmedelsföretag, en effektiv livsmedelskontroll, hållbarhet och att få en starkare position som samhällsaktör.

För att kommunikationschefen ska få mer tid att bidra i det strategiska förändringsarbetet på myndigheten förstärker vi nu avdelningen med en biträdande kommunikationschef. Som biträdande samarbetar du nära kommunikationschefen.

Varför Livsmedelsverket?
Livsmedelsverket kommunicerar frågor om säker mat och hållbara matvanor till många målgrupper och på olika sätt - ett utmanande uppdrag mitt i mediebruset. Vår ambition är att kommunikationen ska vara smart och relevant för att få effekt på målgruppernas kunskap och beteende.

På kommunikationsavdelningen arbetar femton medarbetare som har till uppdrag att leda och samordna Livsmedelsverkets över­gripande kommunikation. Vi ansvarar för och utvecklar verkets gemensamma kanaler. Vi arbetar i två team.

Arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med kommunikationschefen och avdelningens kompetenta medarbetare utveckla Livsmedelsverkets interna och externa kommunikation och förtroende så att det stödjer verksamhetsmålen i vardag och kris/krig.

En viktig uppgift för dig blir att samarbeta med och avlasta kommunikationschefen i verksamhetsplanering, uppföljning och budget. Du ska bidra i ledningen av avdelningen för att fortsätta utveckla kommunikationsavdelningens arbetssätt och teamkänsla. Du ersätter också kommunikationschefen i olika sammanhang och möten.

Beroende på din kompetens och dina intresseområden finns det möjlighet att vara med och utforma och utveckla innehållet i tjänsten.

Kvalifikationer
Du ska ha universitets-/högskoleutbildning i kommunikation eller annan universitetsutbildning som bedöms relevant, samt flera års erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete i en större organisation. Det är bra om du har utbildning i ledarskap. Det är också meriterande om du har utbildning och erfarenhet inom kriskommunikation och krisberedskap.

Du ska ha några års erfarenhet av att ha varit ledare och vi söker dig vars ledarfilosofi bygger på inkludering och inspiration. Det är meriterande om du har erfarenhet av och intresse för verksamhetsutveckling, budget, uppföljning och personalansvar.

Du måste vara intresserad av samhällsfrågor, ha förståelse för samhället och dess aktörer, och ha en helhetssyn på kommunikation, demokrati, och organisation. Det är viktigt att du både kan skriva och bedöma olika slags texter och det är meriterande om du har erfarenhet av och intresse för samhällsdebatt, opinion och påverkan.

Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete på nationell nivå, gärna från offentlig förvaltning.

Som person söker vi dig som är strategisk, ser helheter och den röda tråden. Du ska vara social, öppen och intresserad av människor, och se deras olika förmågor. Du ska bidra till ett öppet, ärligt och generöst arbetsklimat. Du behöver vara lyhörd och bra på att samarbeta. Det är en fördel om du är strukturerad och noggrann. Du behöver gott omdöme och ett flexibelt förhållningssätt, ha lätt att ställa om och vara beredd att hjälpa till där det behövs. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap
Tjänsten är säkerhetsklassad och det görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är därmed ett krav.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta kommunikationschef Christina Lindahl. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST är Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-04-12. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/Kommunikationsavdelningen

Placering: Uppsala

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Christina Lindahl
Telefon 018-17 55 00
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.livsmedelsverket.se/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.

På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.