Avdelningschef för Hållbara matvanor

Avdelningschef för Hållbara matvanor

Vill du utvecklas i din chefsroll inom en samhällsviktig verksamhet och bidra till ett hållbart livsmedelssystem? Har du förmåga att arbeta strategiskt, skapa riktning och engagera dina medarbetare kring uppsatta mål? Då kan tjänsten som avdelningschef för Hållbara matvanor vara rätt för dig. Här får du tillsammans med engagerade medarbetare arbeta inom en avdelning som nu står inför flera spännande utmaningar.

Varför Livsmedelsverket?

På Livsmedelsverket bidrar du till vårt viktiga arbete för säker mat och säkert dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för hållbara matvanor. Här är du med och påverkar vad som händer i livsmedelssverige! Vi har hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör och månar om vår personal.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Hållbara matvanor

Avdelningen för Hållbara matvanor är med och skapar ett samhälle som främjar en hållbar livsmedelskonsumtion med hållbara matvanor för alla och för att bidra till målen i Agenda 2030. Avdelningen utvecklar och sprider kunskap om effektiva förebyggande åtgärder för mer hållbar konsumtion. Avdelningen är också ett kunskapsstöd för olika yrkesgrupper, företag och organisationer som på olika sätt arbetar med mat och måltider.

För att än bättre bidra till ett hållbart livsmedelssystem har Livsmedelsverket tagit fram en ny inriktning för arbetet med hållbara matvanor. Du som avdelningschef kommer att arbeta med att omsätta den nya inriktningen till handling. Det innebär delvis nya arbetssätt och kan innebära andra typ av kompetenser samt utveckladesamarbeten med t.ex. företag och branscher.

Arbetsuppgifter

Avdelningen består av cirka 20 medarbetare som du leder genom två teamchefer. Du ansvarar för utveckling inom avdelningens ansvarsområde, sätter upp mål och skapar struktur för avdelningens verksamhet. Verksamhetsplanering, budgetarbete och uppföljning av avdelningen är en naturlig del av dina arbetsuppgifter. Det ingår i din roll att coacha, utveckla – men också stötta dina teamchefer med prioritering och delegering i det dagliga arbetet.

Som avdelningschef ingår du i områdets ledningsgrupp och i ett nära samarbete med områdeschef och andra avdelningschefer bidrar du till utveckling av området och hela Livsmedelsverket.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna inom nutrition, toxikologi, miljö, folkhälsa eller annan likvärdig utbildning. Du har flerårig chefserfarenhet och är van att arbeta strategiskt och att skapa mål och riktningför din verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, nätverkande och ha lätt för att samarbeta internt såväl som externt.

Det är fördelaktigt om du har vana av att leda genom chefer samt att leda förändringsprocesser. Det är också positivt om du är van att arbeta med samhällsbaserade systemförändringar och hanteringsåtgärder som ger effekt, tex kring beteendeförändring. Det är även meriterande om du har erfarenhet av integrerat hållbarhetsarbete och statsvetenskap. Du har erfarenhet av och inblick i livsmedelsbranschen från tex näringslivet, offentlig sektor eller civilsamhället.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska och engelska.

Som person har du förmåga att blicka framåt och se helhet. Du är ansvarstagande och arbetar strukturerat med framförhållning. Du fattar tydliga beslut och kan prioritera och delegera arbetsuppgifter, självklart har du också stort intresse för ledarskap och förmåga att skapa engagemang och tydlighet kring uppsatta mål. Med personlig trygghet, lyhördhet och gott omdöme skapar du förtroende bland dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Hanna Dufva. Representant för SACO är Sofia Norlin och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-12-16. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Hållbara matvanor

Diarienummer: 2019/03846

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om arbetsgivaren

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 600 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 270 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.