Business Controller till Vattenfall i Forsmark

Business Controller till Vattenfall i Forsmark

Om tjänsten
Vattenfalls kärnkraftverk i Forsmark producerar för närvarande en sjättedel av all elektricitet som används i Sverige. De söker nu en Business controller som kommer att arbeta främst emot avdelningarna Produktion samt Revision & planering. Rollen innebär att du kommer att driva, analysera och utvärdera plan-, prognos- och löpande uppföljningsarbete. Du ansvarar för att säkerställa en välfungerande operativ styrning och uppföljning av avdelningens ekonomi samt agerar stöd gentemot ledningsgruppen och övriga intressenter. Som Business controller förväntas du även bistå med ständiga förbättringar och driva införandet av nya arbetssätt som bidrar till att föra verksamhetens utveckling framåt. Slutligen kommer du att delta i och driva egna projekt och stort fokus i rollen ligger på kostnadsmedvetenhet och kostnadseffektivitet.

Formell kompetens
Vi söker dig som har arbetat som Business controller i minst 5 år och då gärna på ett stort företag med industriteknisk verksamhet samt har en akademisk examen med ekonomi-inriktning (ekonomistyrning/controlling/redovisning). Du har kunskaper i ekonomisystem SAP R/3 är meriterande och du är en van användare av MS Office. Vidare behärskar du flytande svenska och engelska i både tal och skrift.

Om dig som person
Vi letar efter en analytisk problemlösare med utpräglat strategiskt tänkande men även intresse för att arbeta operativt. Du arbetar noggrant och strukturerad och är mån om att leverera god kvalitet. Vidare är du flexibel och prestigelös och har förmåga att balansera en helhetssyn med fokus på detaljer. Då rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ, utåtriktad och pedagogisk.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % med placering på Vattenfall i Forsmark

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Information
Rekryteringen pågår löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansök därför snarast! En av våra grundläggande värderingar är lika och unika, vilket innebär att vi strävar efter mångfald i vår verksamhet. Därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!

Besök gärna oss på www.lernia.se.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 juli (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.