Chef inom Fastighetsbildning, Uppsala

Chef inom Fastighetsbildning, Uppsala

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Fastighetsbildningen i Uppsala består av två funktioner med ca. 15 medarbetare i varje funktion. Funktionerna arbetar tätt ihop där funktionscheferna samarbetar i många frågor. Vi söker nu en ny funktionschef till en av dessa funktioner. Som funktionschef leder du och ansvarar för funktionens verksamhet. Du har personal- och arbetsmiljöansvar, det innebär bland annat att: - du har ansvar för funktionens medarbetare, deras kompetensutveckling och för att skapa ett engagemang och goda förutsättningar så att medarbetarna kan utföra sina arbetsuppgifter på ett gott sätt. - du ansvarar för funktionens ekonomi enligt delegationsordning. - du genomför medarbetar-, löne- och uppföljningssamtal. - du har ansvar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö. - du medverkar till att utveckla det teambaserade arbetssättet - du medverkar i enhetens ledningsgrupp. - du har externa kontakter med t ex kommuner och enskilda sakägare.

Kvalifikationer
Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen. Vi söker dig som: - har ledarerfarenhet som t.ex. chef, arbetsledare, projektledare eller teamledare. - har erfarenhet inom fastighetsbildning. - har relevant högskoleutbildning på minst tre år. - är handlingskraftig och har förmåga att självständigt utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål. - har god ledarförmåga, personlig mognad och är uppmärksam på och har stort intresse för andra människor. - har intresse för att utveckla och ta tillvara medarbetarnas egenskaper/kunskaper och stärka dem i yrkesrollen. - har förmåga att skapa delaktighet och engagemang hos medarbetarna. - är en god kommunikatör med förmåga till överblick och att se helheter. - har god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande med: - erfarenhet av personalansvar. - erfarenhet av förändringsledning. - erfarenhet av ledarskap i teambaserat arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Malin Veberg
Telefon 018-17 50 53
Område Uppsala stad
Yrkesroll Fastighet, Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!