Tillsynsutredare Medicinteknik mjukvaruinriktning

Tillsynsutredare Medicinteknik mjukvaruinriktning

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Beskrivning av enhet/verksamhet

Enheten för Medicinteknik ansvarar för reglering och tillsyn av medicintekniska produkter och deras tillverkare. Ledstjärnan i vår verksamhet är att patienter skall ha tillgång till medicintekniska produkter som är säkra och effektiva. Idag räknar man med att det finns ca 700 000 medicintekniska produkter på marknaden och dessa produkters betydelse för vården ökar ständigt. Enheten för medicinteknik består av en bred sammansättning av kompetenser, vilket ger en god förmåga att se helheten i de frågor vi hanterar och skapar därigenom en stimulerande miljö för kompetensöverföring. Tillsyn inom medicinteknik är en internationell angelägenhet varför en ökad del av arbetet görs i samarbete med kollegor vid andra europeiska myndigheter. Enheten representerar Sverige som medicinteknisk expert i ett flertal EU-arbetsgrupper. Läkemedelsverket är ansvarig myndighet för anmälda organ för medicintekniska produkter i Sverige enligt MDR och IVDR. Det innebär att Enheten för Medicinteknik granskar och utser anmälda organ inom medicinteknik och som har sitt säte i Sverige.

Enheten för Medicinteknik söker nu en medicinteknisk utredare för att främst arbeta med aktiva medicintekniska produkter vilka ofta även inkluderar mjukvara.

OBS! Ansökan skall skickas via Läkemedelsverkets hemsida. Se länk: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift består av utvärdering och uppföljning av olycks- och tillbudsrapporter från bl.a. tillverkare och sjukvård samt att bedriva marknadskontroll avseende medicintekniska produkter. Arbetet innefattar bedömning av tillverkares utredningar och riskanalyser för att identifiera eventuella brister i tillverkarnas produkter och/eller kvalitetssystem.

En mycket god kommunikativ förmåga är viktig i rollen då enheten även har ansvar för att informera om regelverket för medicinteknik i olika forum, samt besvara inkomna frågor i tal och skrift.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker Dig med 5-7 års erfarenhet av utveckling av medicinteknisk programvara från t.ex medicinteknisk industri. Du har en teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning alternativt gymnasieutbildning med bred arbetslivserfarenhet inom området medicinteknik. Erfarenhet av artificiell intelligens är meriterande liksom erfarenhet av de medicintekniska regelverken och standardisering.

Du är en god datoranvändare och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att Du är initiativtagande, strukturerad och har god analytisk förmåga. Du besitter en god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt. Som person trivs Du med att arbeta med problemlösning och analys. Du är målinriktad, sätter upp tidsramar och följer planer, samt har förmåga att avsluta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag:
2018-08-19

Anställningsform:
Tillsvidareanställning 100 %

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Enhet:
Medicinteknik

Diarienummer:
2.4.1-2018-042518

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger tel. 073 315 48 38 alternativt Jenny Davidsson tel. 070 544 82 38.

Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 19 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.