Tillsynsutredare Regulatoriska frågor

Tillsynsutredare Regulatoriska frågor

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet

Enheten för Medicinteknik ansvarar för reglering och tillsyn av medicintekniska produkter och deras tillverkare. Ledstjärnan i vår verksamhet är att patienter ska ha tillgång till medicintekniska produkter som är säkra och ändamålsenliga. Idag räknar man med att det finns ca 700 000 medicintekniska produkter på marknaden och dessa produkters betydelse för vården ökar ständigt. Enheten för medicinteknik består av en bred sammansättning av kompetenser, vilket ger en god förmåga att se helheten i de frågor vi hanterar och skapar därigenom en stimulerande miljö för kompetensöverföring. Tillsyn inom medicinteknik är en internationell angelägenhet varför en ökad del av arbetet görs i samarbete med kollegor vid andra europeiska myndigheter. Enheten representerar Sverige som medicinteknisk expert i ett flertal EU-arbetsgrupper. Läkemedelsverket är ansvarig myndighet för anmälda organ för medicintekniska produkter i Sverige enligt MDR och IVDR. Det innebär att Enheten för Medicinteknik granskar och utser anmälda organ inom medicinteknik och som har sitt säte i Sverige.

Enheten för Medicinteknik söker nu en utredare med stort intresse regelverksfrågor och medicintekniska produkter.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift består av att bedriva marknadskontroll avseende medicintekniska produkter. Det gör du bl.a. genom att granska hela eller delar av produktens tekniska dokumentation och kvalitetsledningssystem samt bedömer om den överensstämmer med regelverket. Marknadskontroll görs utifrån ett riskbaserat perspektiv och du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att göra en bedömning av granskningens omfattning och lämpliga åtgärder. Vid behov bedrivs större ärenden i projektform där du kan komma att ha en ledande roll. I tjänsten ingår även att besvara frågor av regulatorisk karaktär som ställs av företag, hälso- och sjukvård samt privatpersoner. Det kan även ingå att, tillsammans med dina kollegor på enheten samt kollegor inom Europa, ta fram vägledningar och annat material för de nya medicintekniska förordningarna.

En mycket god kommunikativ förmåga är viktig i din roll samt att du är en mycket god lagspelare då många av våra ärenden involverar kontakt inom både vår egen och andra enheter samt även ibland andra myndigheter eller EU-medlemsländer.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker Dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning och det är meriterande om du är disputerad inom för tjänsten relevant område. Det är meriterande om du har erfarenhet av nanomaterial och/eller toxikologi. Vi tror att du har minst 7 års arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område. Det är även meriterande om du har erfarenhet av myndighetsarbete och/eller av projektledning. Du är en god datoranvändare och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att Du är initiativtagande, strukturerad, noggrann och har snabb inlärningsförmåga. Du har en mycket god analytisk förmåga. Du har en god samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt. Du är målinriktad, sätter upp tidsramar och följer planer, samt har förmåga att avsluta ditt arbete i tid och med kvalitet anpassad för ärendet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag:
2018-06-17

Anställningsform:
Tillsvidare

Tillträde:
snarast

Enhet:
Medicinteknik

Diarienummer:
2.4.1-2018-042806

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Davidsson tel. 070-544 82 38, alternativt Summer Lovlinger tel. 073-315 48 38. Du är även välkommen att kontakta gruppchef Linda Arebo tel. 018-17 26 05.

Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Mer info
Kontaktperson Jenny Davidsson
Telefon 070-544 82 38
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.