Gruppchef inom ARD till Läkemedelsverket

Gruppchef inom ARD till Läkemedelsverket

Enheten ARD ansvarar för tillsyn av apotek och receptfri detaljhandel samt tillsyn över läkemedelsreklam i media. På enheten arbetar 26 personer som är indelade i de olika funktionsområdena. Enheten söker nu en chef för gruppen Tillsyn detaljhandel som idag består av totalt åtta personer.

OBS! Ansökan skall skickas in via Läkemedelsverkets hemsida. Se länk: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter

Dina medarbetare består av självständiga inspektörer, utredare och handläggare med fokus på tillsyn av handeln av receptfria läkemedel. Ditt uppdrag som gruppchef är att operativt leda dessa mot verksamhetens uppsatta mål. Du har personalansvar vilket innebär att du leder och fördelar arbetet samt följer upp verksamhetens resultat både på grupp- och individnivå. Vidare kommer du att ingå i enhetens ledningsgrupp bestående av en enhetschef och en ytterligare gruppchef. Tillsammans ansvarar ni för att tillsynsarbetet bedrivs effektivt och i enlighet med enhetens uppdrag. Det bedrivs en aktiv samverkan såväl internt som externt gentemot enhetens intressenter. Ledningsgruppen ansvarar också för enhetens planering, genomförande och uppföljning av verksamheten.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har en bakgrund som erfaren ledare - företrädelsevis som chef med erfarenhet av fullt personalansvar. Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet samt flerårig yrkeserfarenhet. Då enheten befinner sig i en utvecklingsfas ser vi det därför som meriterande med erfarenhet av kvalitets- och/eller utvecklingsarbete. Det är dessutom önskvärt om du har erfarenhet av tillsynsverksamhet.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga och erfarenhet av att leda och motivera personal där du är lyhörd och öppen i din kommunikation. Du leder mot uppsatta mål genom att vara tydlig, ärlig och prestigelös. Som ledare har du även förmågan att inspirera, entusiasmera och skapa en tydlig målbild. Genom din beslutsamhet och framåtsyftande inställning visar du vägen för gruppen och stöttar i prioriteringar. Vidare är du en förtroendeingivande och modig ledare som trivs i en ansvarsfull och initiativtagande roll. Du har ett genuint intresse för dina medarbetare och gruppens välmående och du drivs av att se möjligheter för andra att utvecklas tillsammans med verksamheten. Du förstår vikten av fortlöpande utvecklingsarbete där du gärna interagerar med och påvisar ett stort intresse för din omvärld i arbetet. Din analytiska förmåga gör att du har lätt för att se helheten och övergripande sammanhang samt kan ringa in, sammanfatta och tydliggöra information för att på ett anpassat sätt förmedla detta till mottagaren. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ort:
Uppsala

Sista ansökningsdag:
2018-08-26. OBS! Ansökan skall skickas in via Läkemedelsverkets hemsida. Se länk: https://lakemedelsverket.se/ledigajobb

Anställningsform:
Tillsvidare

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Enhet:
Apotek och receptfri detaljhandel

Diarienummer:
2.4.1-2018-048587

Läkemedelsverket tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

För information

I den här rekryteringen samarbetar Läkemedelsverket med Dfind Science & Engineering AB. För frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Summer Lovlinger, 0733-15 48 38. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST som finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Om Läkemedelsverket

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och verkar för att läkemedel och övriga produkter inom myndighetens ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Läkemedelsverket vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och har därför friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka på arbetstid. Myndigheten tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Science & Engineering
Sista ansökningsdag 26 aug (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läkemedelsverket och enheten Apotek och receptfri detaljhandel (ARD) söker nu en engagerad, förtroendeingivande och trygg ledare som drivs av att få utveckla verksamheter samt rutinerade medarbetare i deras olika yrkesroller. Läkemedelsverket erbjuder dig här en spännande och utvecklande roll som gruppchef och vi söker dig som inspireras av myndighetens uppdrag och vill leda genom tillit och den statliga värdegrunden. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt som arbetsgivare och medarbetare samt externt gentemot medborgarna och våra intressenter. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en lärorik miljö.