HR- och löneansvarig

HR- och löneansvarig

I verksamheten finns idag ca 100 medarbetare på 25 orter. Merparten av våra medarbetare arbetar med vår kärnverksamhet - att hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Tyngdpunkten ligger på coachning, utbildning och matchning – alltid med kvalitet och resultat i fokus. Huvudkontoret finns i Uppsala.

AlphaCE är moderbolaget i en koncern som inbegriper bl a KunskapsCompaniet Ankaret och KunskapsCompaniet Gymnasium. Som HR- och löneansvarig kommer du att ha det övergripande ansvaret för koncernens HR- och löneprocesser. Ett viktigt fokus i ditt uppdrag är att, i nära samarbete med övriga ledningsgruppen, bygga koncernövergripande processer och rutiner, implementera dem och vara ett aktivt stöd för koncernes chefer i detta förändringsarbete.

Din roll innebär även operativt arbete och spänner över samtliga områden såsom rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö, chefsstöd, facklig förhandling m m. Du kommer att planera, leda, utveckla och följa upp de HR- och lönerelaterade frågor som uppkommer i verksamheterna. Inledningsvis kommer du också att ansvara operativt för löneprocessen i ett av bolagen. Över tid ser vi att HR- och lönefunktionen kommer att behöva förstärkas med ytterligare medarbetare. Som HR- och löneansvarig ingår du i AlphaCE's ledningsgrupp och rapporterar direkt till företagets VD.

Kvalifikationer

Vi ser att du har några års erfarenhet av att arbeta med brett HR-arbete, såväl strategiskt som operativt. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och övriga HR-områden. Du har HR-utbildning på högskolenivå; personalvetare eller närliggande. Din svenska och engelska är mycket god, i såväl tal som skrift. Körkort för personbil är ett krav.

Som person

är du prestigelös och flexibel med ett stort driv och en förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Du är självgående och initiativtagande samt tydlig i din kommunikation. Ditt arbetssätt präglas av kreativitet, struktur och resultat. Du ser verksamhetens behov och strukturerar och prioriterar arbetet – både i nuet och utifrån ett långsiktigt perspektiv.

Övrig information

Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. Du kommer att arbeta i trevliga lokaler på Bergsbrunnagatan i Uppsala, nära Uppsala Resecentrum.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AlphaCE är ett utbildnings- och coachningsföretag med ett stort samhällsengagemang. Visionen att alla har en plats på arbetsmarknaden genomsyrar hela koncernens arbete. Genom bland annat arbetsmarknadsutbildningar, Komvux, SFI, gymnasieskola, yrkeshögskola och coachning så bidrar koncernens alla affärsområden till att de människor som står allra längst från arbetsmarknaden blir bättre rustade att lyckas. AlphaCE har verksamhet på 30 orter i Sverige med drygt 100 medarbetare. Huvudkontoret är placerat i Uppsala. AlphaCE grundades 2012 och tilldelades DI Gasell 2017.