Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig

I verksamheten finns idag ca 100 medarbetare på 25 orter. Merparten av våra medarbetare arbetar med vår kärnverksamhet - att hjälpa människor in på arbetsmarknaden. Tyngdpunkten ligger på coachning, utbildning och matchning – alltid med kvalitet och resultat i fokus. Huvudkontoret finns i Uppsala.

AlphaCE är moderbolaget i en koncern som inbegriper bl a KunskapsCompaniet Ankaret och KunskapsCompaniet Gymnasium. Som Ekonomiansvarig kommer du att ha det övergripande ansvaret för koncernens ekonomiprocesser. Ett viktigt fokus i ditt uppdrag är att, i nära samarbete med övriga ledningsgruppen, bygga koncernövergripande processer och rutiner, implementera dem och vara ett aktivt stöd för koncernes chefer i detta förändringsarbete.

Din roll innebär också operativt arbete och spänner över hela ekonomiområdet; löpande bokföring, budget, prognos m m. Över tid tror vi att ekonomifunktionen kan komma att utökas med fler medarbetare.

Du blir ett viktigt stöd för företagets ledningsgrupp i ekonomiska strategier och beslutsfattande. Du är också ett operativt stöd för företagets affärsområdes- och andra budgetansvariga chefer att hantera frågeställningar kring ekonomin.

Som ekonomiansvarigingår du i AlphaCE's ledningsgrupp och rapporterar direkt till företagets VD.

Kvalifikationer

Vi ser att du har några års erfarenhet av att arbeta med brett ekonomiarbete, såväl strategiskt som operativt. Vi tror att du t ex har haft roller som redovisningschef, redovisningsansvarig, ekonomichef eller liknande. Du har ekonomiutbildning på högskolenivå. Din svenska och engelska är mycket god, i såväl tal som skrift. Körkort för personbil är ett krav.

Som person är du prestigelös och flexibel med ett stort driv och en förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Du är självgående och initiativtagande samt tydlig i din kommunikation. Ditt arbetssätt präglas av kreativitet, struktur och resultat. Du ser verksamhetens behov och strukturerar och prioriterar arbetet – både i nuet och utifrån ett långsiktigt perspektiv.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AlphaCE är ett utbildnings- och coachningsföretag med ett stort samhällsengagemang. Visionen att alla har en plats på arbetsmarknaden genomsyrar hela koncernens arbete. Genom bland annat arbetsmarknadsutbildningar, Komvux, SFI, gymnasieskola, yrkeshögskola och coachning så bidrar koncernens alla affärsområden till att de människor som står allra längst från arbetsmarknaden blir bättre rustade att lyckas. AlphaCE har verksamhet på 30 orter i Sverige med drygt 100 medarbetare. Huvudkontoret är placerat i Uppsala. AlphaCE grundades 2012 och tilldelades DI Gasell 2017.