Treasury Controller till IP-Only

Treasury Controller till IP-Only

Har du erfarenhet av financial control i kombination med treasury? Vill du ha en bred roll som innehåller båda kompetensområdena samt dessutom möjligheten att delta i eller driva förbättringsprojekt inom optimering av processer, digitalisering och policys? Lockas du av att komma till ett tillväxtbolag där det händer mycket och där du får vara med och påverka? Då är rollen som Treasury Controller på IP-Only något för dig!

Detta söker vi
Till IP-Only söker vi nu en driven Treasury Controller som kommer att ansvara för koncernens treasuryaktiviteter, där det huvudsakliga fokuset ligger på cash management och finansiering. Det är du som hanterar risker kring valutor och räntor samt tillsammans med ägarna säkerställa att koncernens finansieringslösningar är optimala och de facto efterlevs. Den andra delen av rollen innebär att arbeta med finansiell modellering, rapportering, uppföljning och analys.

Rätt person kommer även ha möjlighet att vara involverad i bl a M&A-processer, integrationsprojekt och transfer pricing. Beroende på intresse och erfarenhet!

IP-Only ägs av EQT och är inne i en stor expansion då det händer mycket inom bolaget. Därför passar rollen extra bra för dig som gillar att arbeta med att utveckla processer och rutiner i en snabbrörlig organisation. Du ingår i ett Finance Control team bestående av 27 medarbetare och du rapporterar till Head of Financial Control. Rollen är placerad på IP Onlys kontor i Uppsala, som är centralt placerat ett stenkast från Uppsala centralstation.

Dina arbetsuppgifter
Som Treasury Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl a vara följande:
  • Ansvarig för koncernens treasuryaktiviteter såsom koordinering av låneavtalets aktiviteter, bankrapportering, treasury policy och hantering av derivat
  • Ansvarig för treasuryrelaterade delar i balansräkningen, finansiering, cash flow och proforma-modellering i budget/prognos modeller tillsammans med chef Accounting och Financial Controller
  • Löpande aktiviteter och projekt inom exempelvis working capital optimering, budget/prognos, rapportering och digitalisering
  • Ansvarig för koncernens cash pool och bankrelation tillsammans med chef AP/AR
  • Delaktig i ny- och refinansieringsprocesser
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har tidigare erfarenhet av budget- och prognosarbete och har arbetat med finansiell modellering. Att du har erfarenhet av treasuryrelaterade uppgifter såsom cash management eller finansieringslösningar ser vi som en förutsättning för att lätt komma in i rollen, men du behöver inledningsvis inte vara någon expert på detta. Erfarenhet från ett riskkapitalägt bolag är starkt meriterande.

Då IP-Only är ett snabbrörligt bolag tror vi att du har tidigare har arbetat i en liknande miljö och att du verkligen trivs med att vara i ett sammanhang där det händer mycket!

Du som person
För att passa i rollen som Treasury Controller är det viktigt att du är driven och har en stark leveransförmåga. Du trivs med att ta ett stort eget ansvar! Då rollen kommer innebära en del utvecklings- och förändringsarbete så passar rollen dig som är öppen, nyfiken och som gillar att arbeta med problemlösning. Du har förmågan att se samband, fånga fragment och skapa ett mönster.

Vidare kommer rollen innebära många kontaktytor såväl inom Finance som med ägare samt med externa intressenter såsom banker varmed det är viktigt att du kan bemöta olika typer av personer. Du är trygg i dig själv och har lätt för att bygga nätverk och involvera andra.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar IP-Only med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, telefon 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (45 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.

Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 700 medarbetare med huvudkontor i Uppsala. Läs mer om företaget på www.ip-only.se