Redovisningschef med expertkunskap inom koncernredovisning

Redovisningschef med expertkunskap inom koncernredovisning

Är du trygg med att självständigt sköta koncernredovisning och söker en roll där du också får arbeta med förändringsarbete och arbetsledning? Är du analytisk, gillar att utmanas i din roll som redovisningsexpert och vill dela med dig av din kunskap till andra? IP-Only söker nu en koncernredovisningschef med ansvar för att arbetsleda och utveckla redovisningsprocesserna. I rollen ingår att leda och utveckla medarbetare och arbetssätt på Accounting, bestående av sex personer. Du rapporterar till vår Ekonomichef och arbetar i våra fina lokaler precis vid Uppsala centralstation.

Ansvarsområden:
  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens finansiella rapportering
  • Koncernkonsolideringsprocessen inklusive planering av inrapportering från enheter som inte hanteras i koncernens Financial Shared Service Center i Uppsala
  • Kvalitetssäkra koncernredovisningsprocessen och efterlevnad av regelverk
  • Följa trender i redovisningsprinciper och hålla sig a jour angående uppdateringar inom IFRS
  • Utveckla, integrera och implementera koncernens redovisningsprinciper inom bolaget dotterbolag
  • Agera bollplank och rådgivare i redovisningsfrågor till övriga organisationen
  • Planering och genomförande av månadsbokslut, både i legala enheter och koncernen
  • Årsbokslutsprocesser, årsredovisningsprocesser och revisionsprocesser i bolag och koncern
  • Integrering av ekonomiprocesser från förvärvade bolag och verksamheter
  • Systemägare av affärssystemet IFS och arbete med digitaliseringsprocesser
Uppdragsgivare:
IP-Only

Ort:
Uppsala

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 25 juni, urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt, om du har frågor kontakta gärna Charlotta Ezitis Holmström, 0708888816 eller Mimmi Jonsson, 0729889005, mimmi.jonsson@dfindfinance.se

Vem söker vi?

Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, exempelvis civilekonomexamen eller motsvarande. Vidare har du erfarenhet från arbete med redovisning, bokslut, koncernkonsolidering, årsredovisningsprocesser och revisionsprocesser troligen i en arbetsledande roll. För rollen krävs att du är analytisk och har hög koncernredovisningskunskap, samtidigt som du har fallenhet för och intresse av att skapa och förbättra rutiner och processer. Du är bekväm i systemfrågor och trivs med personalansvar. Erfarenhet av IFRS, förvärv, omstruktureringsfrågor samt arbete med aktuell och uppskjuten inkomstskatt är meriterande.

Som person är du strukturerad har sinne för såväl detaljer som helhetsperspektivet. Vidare är du positiv, engagerad, och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga och är oräddhet för utmaningar. Du tar initiativ och kan verka även om processer och rutiner ännu inte är på plats. Den miljö du kommer till och behöver trivas i är där individer uppmuntras till att påverka och göra skillnad.

Mer info
Kontaktperson Mimmi Jonsson
Telefon 072-9889005
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 25 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IP-Only startade sin verksamhet 1999 och byggde från början upp en verksamhet baserad på en övertygelse om Internet och IP som centrala bärare för all form av kommunikation. Över tid har man samlat kompetens och personer med kunskap och erfarenhet av att bygga och driva en komplett modern infrastruktur av fibernät, datacenter och tekniska tjänsteplattformar. IP-Only ägs sedan sommaren 2013 av EQT. Med EQT som ägare har IP-Only de förutsättningar som krävs för en kraftig utveckling av fibernätsmarknaden och skapa en stark oberoende aktör.

IP-Onlys affärsidé är att äga, driva och utveckla sin egna nordiska nätinfrastruktur och erbjuda tjänster som utgör fundamenten till det digitala informationssamhället. Grunden för verksamheten är det nordiska stam- och accessnätet med tillhörande egna datacenter för tjänster inom serverhosting och Internet. Kunderna utgörs av andra operatörer, tjänsteleverantörer på Internet, samt IT-intensiva företag och organisationer inom privat och offentlig sektor. IP-Onlys vision är att vara den främsta leverantören i Norden av tjänster som utgör fundamenten till det digitala informationssamhället såsom fibernät, Internet, datacenter, serverkapacitet och telefoni.