Systemtekniker VMware

Systemtekniker VMware

IP-Only är inne i en stark tillväxtfas där vi utmanar de traditionella telekomstrukturerna och gör avtryck på Sveriges fiberkarta. Nu söker vi en systemtekniker med inriktning VMware till vår systemavdelning

På IP-Only brinner vi för att alla ska få ta del av och bidra till den digitala världen på samma villkor, och vi är stolta över att få leverera infrastrukturen som gör det möjligt. Vi verkar i en snabbfotad miljö med mycket framåtanda och engagemang, där du som individ får förtroende och möjlighet att direkt bidra till vår fortsatta tillväxt. Vi har kollegor från Malmö i syd till Kalix i norr, men i denna roll kommer du att utgå från vårt kontor i Uppsala.

Vad kommer du att göra hos oss?

Du kommer ingå i IT Operations och kommer jobba tätt tillsammans med övriga systemtekniker i teamet för att se till att våra plattformar ständigt är uppe och levererar. Det innebär att du kommer jobba med allt från lagring och fysiska servrar till virtuella instanser och applikationer, men med huvudsakligt fokus på hypervisorinfrastrukturen.

Gällande virtualisering har vi i stort sett uteslutande VMware-miljöer med Fibre Channel-ansluten lagring, men med bandlagring som komplement och objektlagringslösningar på horisonten. De virtuella servrarna är till stor del Linux-baserade, men det finns även ett gäng Windowsmaskiner. Bland applikationerna hittas såväl inköpta lösningar som fri och anpassad programvara, men även en del hemmaknackad kod.

En stor del av din tid kommer du alltså att lägga på att drifta våra miljöer. Tillsammans med gruppen ser du till att allt fungerar, och att övervakningssystemen fångar upp när det inte gör det. Ju bättre vi sköter den biten, desto mer tid får vi över till att utveckla och förbättra våra plattformar, och där vill vi att du ska vara med och driva på med dina idéer.

Angående att teknik inte alltid fungerar så kommer du vara en del av tredje linjens expertis som stöttar vår serviceorganisation när de inte själva kan lösa problemen. Och den hjälpen kan ju behövas utanför kontorstid så när du kommit in ordentligt i rollen kommer du ingå i gruppens beredskapsrotation.

Vem är du?

Tjänsten har stort fokus på just virtualisering och serverdrift, så det är någonting vi tror intresserar dig. Du har säkert roat dig med att labba med allt från Virtual Box och KVM till Hyper-V och ESXi på såväl jobbet som hemmaplan.

I våra plattformar är det som nämnt VMwares lösningar som nyttjas så du behöver ha en gedigen erfarenhet av att jobba med underhåll av klustrad vSphere-infrastruktur. Kunskaper kring och vana av att arbeta med NSX, vSAN och VVol är meriterande.

I övrigt så bör du vara bekväm i såväl Windows- som Linuxmiljöer, och vara pragmatisk i fråga om tekniklösningar. Du väljer det som får jobbet gjort och som passar bäst in med övriga system. Du gillar att underlätta i vardagen med hjälp av Bash, PowerShell, Python och liknande.

Vi ser att du har en studiebakgrund inom IT och teknik, och har jobbat några år i en driftmiljö. Du är en person som gillar att lära dig nytt, snabbt tillägnar dig nya kunskaper och är förtjust i learning-by-doing. Vi värdesätter nyfikenhet, personligt driv och engagemang.

Gällande dokumentationsarbete och för att kunna kommunicera med leverantörer och kunder så är det viktigt att du är obehindrad i både svenska och engelska. Du behöver också ha körkort, för även om vi utför nästan allt arbete från kontoret så behöver datorhallarna besökas då och då.

Jag hoppas att rollen låter spännande och att jag får se din ansökan om det är dig vi beskriver ovan! Sista ansökningsdag är 29/3 men intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag! Om du har frågor om rollen, tveka inte att kontakta Olle Nässén (Chef för IT Operations).
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi på IP-Only älskar det fria och öppna Internet. Vi är telekomutmanaren som digitaliserar hela Sverige. Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 600 medarbetare med huvudkontor i Uppsala.