Nätinformationschef till Planning

Nätinformationschef till Planning

IP-Only är inne i en mycket expansiv fas där vi utmanar de traditionella telekomstrukturerna och ritar om Sveriges fiberkarta! Nu söker vi en chef för Nätinformation till Planning inom Network & Technology i Uppsala som ska leda och driva arbetet med att få vår nätinformation att bli datadriven och automatiserad med användarfokus.

På IP-Only brinner vi för att alla ska få ta del av och bidra till den digitala världen på samma villkor, och vi är stolta över att få leverera infrastrukturen som gör det möjligt! Vi verkar i en snabbfotad miljö med mycket framåtanda och engagemang, där du som individ får förtroende och möjlighet att direkt bidra till vår fortsatta tillväxt. Vi har kollegor från Malmö i syd till Luleå i norr, men i denna roll ser vi att du utgår från vårt kontor i centrala Uppsala.

Vad kommer du att göra hos oss?

Att arbeta som chef för Nätinformation innebär att leda och driva arbetet med att vår nätinformation blir datadriven och automatiserad med användarfokus. Du kommer att leda och coacha ett team mot uppsatta mål. Du säkerställer att alla enheter i processen följer dokumentationsanvisningar och har de har verktyg de behöver. Vidare kommer du att säkerställa och följa upp att vår nätinformation är aktuell och pålitlig och är ansvarig för att ta fram informationsstrategier för verksamheten.

Vem är du?

Du har ett genuint intresse för att skapa struktur i komplexa informationsmängder och har förmågan att förmedla dina idéer till organisation. Arbetet kräver att du är systematisk och analytisk, men också öppen och lösningsorienterad för att kunna skapa ordning i miljöer där det saknas. Det är också viktigt att du är proaktiv och skicklig på att koordinera, samspela och kommunicera med många olika intressenter. Du har även mycket god kommunikativ förmåga samt att du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet från relevant bransch, tex telekom- eller el-branschen, har genomfört en digitaliseringsresa/automatisering inom IT samt har tidigare ledarerfarenhet. Det är även meriterande att du har erfarenhet av dokumentation av fibernät samt kunskaper inom GIS. Vi ser gärna att du har god datavana/systemvana, MS Office. Kunskaper i verktyg som Auto-CAD, Telemator, DP-Com, MapInfo är meriterande. Du har ett stort tekniskt intresse, drivs av att skapa kvalitet, är noggrann, strukturerad, lösningsfokuserad, analytisk, engagerad.

Vi verkar i en bransch där ingen dag är den andra lik och på en föränderlig marknad med tuff konkurrens ställs vi inför nya utmaningar och möjligheter varje vecka. Därför är vi alltid redo att kavla upp ärmarna, använda vårt engagemang och vår initiativförmåga, samt hjälpas åt även utanför våra ansvarsområden för att vi ska nå våra målsättningar!

IP-Only strävar alltid efter att sprida sin mission om ett öppet och neutralt fibernät på både ett nationellt och ett regionalt plan, och då du kommer att ha kontakt med externa parter är det viktigt att du har stor social kompetens och att du gillar att träffa nya människor och knyta kontakter.

Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan slutdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. Har du frågor om rollen är du självklart varmt välkommen att kontakta Jeanette Kumlemark, avdelningschef för Planning
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.