IF Metall söker lokalombudsman till avdelningen i Uppland

IF Metall söker lokalombudsman till avdelningen i Uppland

Är du vår nya lokalombudsman?

IF Metall Uppland söker en lokalombudsman till avdelningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Avdelningen företräder och bevakar medlemmarnas intressen inom flera olika områden, exempelvis löner och anställningsvillkor, arbetsmiljö, arbetsskade- och försäkringsfrågor Avdelningen består av 10 medarbetare varav fyra är ombudsmän. Nu söker vi en ombudsman med placering i Uppsala men där arbetet förekommer inom hela avdelningens geografiska område.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att stödja och företräda våra medlemmar främst på deras arbetsplatser genom samtal och förhandlingar, teckna kollektivavtal samt organisera medlemmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förhandlingsvana samt kunskaper inom det arbetsrättsliga området. Har du erfarenhet från att ha arbetat i eller från förtroendeuppdrag i närstående organisationer är det meriterande.

För att bli aktuell för denna tjänst har du minst gymnasieeutbildning eller motsvarande. Du har en god förmåga att hantera IT-system som hjälpmedel i ditt arbete samt goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar söker vi dig som är kommunikativ och ansvarstagande. Du har lätt för att samverka med andra och besitter ett lugn och en trygghet även i pressade situationer. Du har en god förmåga att kunna prioritera ditt arbete utifrån organisationens uppsatta mål. Vi ser även att du är en självgående person då tjänsten innebär ett stort mått av självständigt arbete.

Vi förutsätter att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar.

Övrig information

Tillträde efter överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt våra avtal för lokalombudsmän.

Kontaktpersoner

Avdelningsordförande, Roger Lamell: 0173-841 56

HR-Generalist Förbundskontoret, Piret Hammarbäck: 08-786 85 12

Varmt välkommen med din ansökan senast 23 april 2019. Bakgrundskontroll kommer att genomföras på slutkandidat.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ifmetall.se/
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har 311 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.