Företagschef Region Uppland

Företagschef Region Uppland

Hedin Bil-koncernen består av flera dotterbolag till Hedin Group. Genom våra dotterbolag bedriver vi försäljning och eftermarknad för motorbranschen. Vi brukar säga att vi har något för alla. Men egentligen är det ju bara en sak som är viktig: Vi har något för varje unik kund.

Att arbeta på Hedin Bil medför att vara en del av en tillväxtresa som vi vill att du ska vara med på. Du ska känna att du har inflytande att påverka både din egen och våra kunders möjligheter till framfart. Hedin Bil ska vara ett företag som ser dig och din potential att utvecklas och det ska självklart vara kul att arbeta med oss!

Hedin Helsingborg Bil AB söker nu en Företagschef för våra anläggningar i Uppland. Regionen består av två filialer; Uppsala och Enköping. Hedin Bil har en tydlig och stark roll på den lokala marknaden. Filialerna har totalt ca 100 medarbetare inom affärsområdena försäljning och servicemarknad. Tjänsten innebär utmanande och krävande insatser samt ett nära samarbete med platschefer och övriga funktioner såväl inom som utanför företaget.

Som Företagschef kommer du ha sälj- och resultatansvar för regionen avseende samtliga av våra affärsområden bilförsäljning, verkstad och reservdelar. I Uppsala blir du anläggningens övergripande platschef vilket innebär ett fullt driftsansvar. På anläggningen kommer du att ha personalansvar för 7 medarbetare som består av både avdelningschefer och övriga tjänstemän. På anläggningen i Enköping har du en underställd platschef. Tillsammans med dina underställda chefer utvecklar och driver du filialernas verksamhet i enlighet med företagets långsiktiga mål och utifrån den lokala marknadens förutsättningar. I din roll ingår resursplanering, rekrytering vid behov och säkerhetsställande att rätt kompetens finns inom regionen. Det är viktigt att bedriva ett aktivt ledarskap där du följer upp mål och prestationer. Du rapporterar till VD:n för bolaget.

Du gillar utmaningar och brinner för att vara med och bygga upp och utveckla en verksamhet. Du tar initiativ till affärer och har alltid affärsmöjligheter i åtanke. För att lyckas har du ett stort eget driv, är säljande och mycket resultatdriven och älskar att bygga verksamheter i ett högt tempo.

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av en ledarroll och det är mycket meriterande om du tidigare har arbetat inom bilbranschen. Du brinner för att driva verksamheten framåt och öka försäljning samt lönsamhet. Du motiveras av utmaningar, har drivkraft och en god strukturell förmåga. Vidare har du ett sinne för ordning och reda samt innehar ett affärsmässigt tänk. Inte minst besitter du en förmåga att motivera dina anställda och få dem att gemensamt arbeta utefter Hedin Bils vision - att bli branschens ledande bilföretag med de bästa produkterna och den bästa servicen.

B-körkort fordras och du ska behärska svenska i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Hos oss får du tryggheten i att vara en del av ett stort och expansivt företag med kollektivavtal samt goda utvecklingsmöjligheter i en kultur som präglas av våra värderingar trygghet, trovärdighet och tillgänglighet. Vi erbjuder ett brett sortiment av förmåner så som förskottssemester, extra föräldralön och ett friskvårdsbidrag för att värna om våra medarbetares hälsa. Läs mer om oss på vår hemsida www.hedinbil.se.

Anställningen är på heltid med sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan!

Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Johan Stålhammar
Telefon 042-16 63 11
Område Uppsala stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hedin Mobility Group är en av Europas största privatägda mobilitetsleverantörer. Hedin Mobility Group tillhandahåller försäljning av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar samt servicemarknadstjänster till både privat- och företagskunder. Koncernen sysselsätter fler än 6 300 personer och har cirka 240 anläggningar i åtta länder. Hedin Mobility Group representerar cirka 40 varumärken och är importör/distributör för ett antal märken på flera europeiska marknader. Koncernens verksamhet omfattar därtill grossistverksamhet inom däck och reservdelar, hyrbilsbolaget Mabi Mobility AB, privatleasingbolaget Car to Go Sweden AB, företagsleasingbolaget Unifleet AB samt delägarskap i Pendragon PLC och iMove AS.