Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig

Om du har god förståelse för och erfarenhet av ekonomiredovisning och är intresserad av ekonomisk analys och controlling kan du vara den vi söker. Är du dessutom målmedveten, drivande och beredd att jobba med både löpande bokföring, inklusive bokslut och rapportering, samt uppföljning av verksamheten så vill vi gärna träffa dig. Du kommer att vara en central resurs i vår relativt lilla stab och ska vara beredd att rycka in i såväl stort som smått.

Vi erbjuder dig ett stimulerande jobb där du får möjlighet att bygga upp och utveckla ekonomifunktionen inom Hällefors Tierp Skogar. Bolaget är helt nystartat och det betyder att vi värdesätter din erfarenhet och din förmåga att skapa en effektiv ekonomifunktion med god kontroll på verksamheten. Du är tydlig och har god kommunikativ förmåga. Du har även hög social kompetens och god samarbetsförmåga. Du kommer att rapportera till bolagets VD och ha en aktiv roll i ledningen av bolaget.

Vi ser helst att du som söker har akademisk ekonomutbildning eller annan akademisk utbildning med likvärdigt innehåll, alternativt god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du kommer att ha kontakter med bolagets revisor, banker och berörda myndigheter och blir bolagets expert på frågor inom ditt ansvarsområde.
Eftersom bolaget är verksamt inom skogsbruk och virkesförsäljning är erfarenhet av virkesredovisning meriterande. Vi arbetar i VISMA.net så erfarenhet av detta bokföringssystem är meriterande. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Tjänsten kommer att placeras i Uppsala och tillträde sker efter överenskommelse. Din ansökan vill vi ha senast 2019-03-22. Vi samarbetar med Länsförsäkringar Uppsala i denna rekrytering.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Hällefors Tierp Skogar AB är ett nybildat skogsbolag som under andra kvartalet 2019 kommer att ta över ca 100 000 hektar mark från Bergvik Skog AB. Bildandet sker i samband med att Bergvik Skog omstruktureras och ägare till Hällefors Tierp
Skogar blir bolag inom Länsförsäkringsgruppen. Markerna är fördelade på två lika stora block belägna runt Tierp i norra Uppland och Hällefors i norra Örebro län.