Business Controller till GK Rör AB

Business Controller till GK Rör AB

Söker du en roll som Business Controller?
Trivs du i företag som är i ett expansivt skede?
Är du ansvarsfull, noggrann och analytisk?
Då kan du vara den Business Controller vi söker!

GK Rör AB erbjuder dig att vara med på en resa i ett väl etablerat bolag med fokus på expansion. Du kommer ges goda möjligheter att vidareutveckla vår controllerfunktion och får en viktig position på ekonomiavdelningen inom GK Rör.
Företaget har kollektivavtal och bland annat friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning.

Beskrivning av tjänsten

Som Business Controller kommer du ingå i ekonomiavdelningen som består av fem personer och du rapporter till bolagets Ekonomichef.
Tjänsten är placerad i Uppsala.

Rollen som Business Controller innebär arbete med uppföljning och analys av hela bolaget med fokus på projekt, produktionskostnader och produktionsresultat. Du kommer att utföra dina arbetsuppgifter i nära samverkan med företagets chefer och projektledare.

Arbetsuppgifter:
 • Följa upp och analysera resultat för hela bolaget och i de olika delarna av produktionen
 • Stödja projektledare, avdelnings- och distriktchefer
 • Delta aktivt i utvecklingen av uppföljningssystem
 • Utveckling av avdelningens systemfrågor i samråd med bolagets IT-funktion
 • Rapportera ekonomiska avvikelser och föreslå förändringsaktiviteter
 • Skapa modeller för nyckeltal- och lönsamhetsuppföljning
 • Strukturerad insamling av data för återrapportering av KPI:er och ekonomisk data
 • Driva och utveckla budgetprocessen, arbete med prognoser i samråd med ekonomichef
 • Delta i förberedelser och analyser i samband med bokslut
 • Agera projektledare och ansvara för förändringsprojekt
 • Medverka i integrationsfrågor vid förvärv
 • Aktivt stödja och vara ekonomiavdelningen och ledningen behjälplig i olika typer av frågor
Vem är du?
 • Högskoleutbildning, civilekonom.
 • Några års erfarenhet av liknande eller likvärdiga arbetsuppgifter i projektdriven entreprenad- och/eller serviceverksamhet.
 • Erfarenhet av projektredovisning är meriterande
 • Mycket goda kunskaper inom affärssystem, Excel och andra IT-verktyg
Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar GK Rör AB med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Anders Zetterlund, 0768-72 10 28. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 31 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Om GK Rör AB
GK Rör AB utför alla typer av rörinstallationer, såväl nyproduktion som ombyggnader och service. Verksamheten expanderar kraftigt och utgår idag från fyra distrikt; Öst, Stockholm, Nord och Syd. Verksamheten i Stockholm har tillkommit genom ett förvärv i månadsskiftet augusti/september och drivs genom tre helägda dotterbolag. GK Rör omsätter idag därmed ca 500 Mkr per år, har ca 300 anställda och står inför att ta nästa steg i en planerad expansion.

GK Rör AB är en del av Gunnar Karlsen Sverige AB. Gunnar Karlsen erbjuder rådgivning och tjänster inom tekniska installationer för alla typer av byggnader, under hela deras livslängd. Våra lösningar baseras på ledande teknologi, ingående produktkännedom samt flera årtionden av erfarenhet inom installation och service. Vi vill med vår expertis inom el, ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla skapa ett hälsosamt inomhusklimat i framtidens byggnader. GK Sverige ägs av Gunnar Karlsen AS med säte i Oslo, Norge. GK-koncernen har drygt 3 000 medarbetare och en omsättning på över 6 miljarder.

VlLJA - vår värdegrund
En stark företagskultur handlar om värderingar och attityder, hur vi uppträder och agerar internt och externt. Att arbeta på en arbetsplats med en god företagskultur och sunda värderingar skapar stolthet och tillhörighet och är direkt avgörande för vår framtid. Här på Gunnar Karlsen har vi arbetat fram en värdegrund som vi kallar VILJA. VILJA är vår spelplan och det är den som ska guida oss alla i det dagliga arbetet så att vi trivs.

Värdeskapande. Innovativ. Långsiktig. Juste. Affärsmässig.