Redovisningsansvarig

Redovisningsansvarig

Vi söker dig som erfaren redovisningsansvarig till oss på Frilans Finans!

Om tjänsten
Vi är ett ekonomiteam som jobbar nära kärnverksamheten i en dynamisk och transaktionsrik internationell koncern. Vår mission att hjälpa egenanställda är ledstjärna och i det arbetet så har vi i ekonomigruppen ett dynamiskt arbetssätt.

För att trivas i rollen så ser vi gärna att du har en utvecklad känsla för affären och verksamheten, en god förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet samt att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade uppgifter.

Du kommer framförallt att ansvara för företagets redovisning tillsammans med ekonomiteamet.
Ta fram bokslut, rapporteringar och redovisningar för koncernen, men också stötta organisationen i olika frågeställningar och projekt.

Exempel på arbetsuppgifter
 • Bokslutsarbete och kontoavstämning
 • Redovisa, sammanställda, rapportera in arbetsgivardeklaration (konsoliderad för stationär personal + egenanställda)
 • Koncernavstämning mellan samtliga koncernbolag
 • Stöd för team i ekonomiska och redovisningsfrågor
 • Stöd för koncernbolag i månadsbokslut, rapporteringar, revision och legal administration
 • Rapportering och redovisning för koncernen
 • Ta fram delårsrapporter, upprättande av reverser, marginalanalyser
 • Analyser och utredningsarbeten
 • Förbättringsarbete av processer, system och rutiner
Din personlighet och erfarenhet

Frilans Finans värdeord är caretaking, ansvarstagande, möjliggörande och premium tech. Caretaking är något vi värderar högt och som står för hög serviceinställning, empati, noggrannhet, och god kommunikation.
Vi bryr oss om varandra och det är därför viktigt att vara förstående och lyssna av kollegor och tillsammans hitta en bra väg framåt. Vi tror därför att du är bra på att samarbeta samt att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer.

Vi tror att du som person är ansvarstagande, engagerad, analytisk, strukturerad och har ett bra driv. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team med resultat i fokus. Du är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper.
Då vårt arbete kan snabbt förändras behöver vi en person med god förmåga att anpassa sig efter nya förutsättningar, ändra riktning och ta tag i nya oförutsedda utmaningar.

Vi ser gärna att du har
 • Har relevant ekonomiutbildning. Extra meriterande om du är högskoleekonom eller har en YH-utbildning inom ekonomi
 • Har minst 5 års relevant arbetserfarenhet, extra meriterande med erfarenhet som redovisningsansvarig eller revisor
 • Flytande språk och skrift i svenska och engelska
Trivsam arbetsplats

Vi tror att glada och motiverade medarbetare bidrar till en mer trivsam och roligare arbetsplats. Vi erbjuder därför alla anställda företagsmassage, friskvårdsbidrag, och friskvårdstimme varje vecka för träning.

Utveckling och kompetenslyft är viktigt för oss, både på individuell nivå och i teamen, vilket gör att vi som organisation aldrig står stilla.


Vilka vi är


Frilans Finans har sedan starten 1999 hjälpt fler än 100 000 egenanställda att fakturera utan att ha eget företag. Genom egenanställning kan man till exempel ta betalt för arbete som utförs vid sidan av sitt ordinarie jobb, testa om en affärsidé lyfter utan att starta företag, eller bedriva verksamhet utan att behöva lägga energi på administration och pappersarbete - man behöver bara göra sin grej!

Att arbeta hos Frilans Finans

Under 2021 omsatte vi drygt 1,4 miljarder men vi är fortfarande en liten och familjär organisation med drygt 60 medarbetare. Vi är en idéburen och värdestyrd organisation där beslutsvägarna är korta och avstånden mellan avdelningarna likaså. Beslut sker ofta genom en rådgivningsprocess men ibland kan det också bli ad-hoc då läget snabbt kan förändras beroende på vad man jobbar med. Vi tror att man är möjliggörande och ser lösningar istället för problem.

Vår organisationskultur genomsyras av viljan att hjälpa varandra och våra egenanställda, och vi får energi från våra egenanställda och den nytta vår verksamhet skapar, för dem och för samhället.
I Sverige där vi är marknadsledande börjar egenanställningen bli allt mer etablerad. I Norge börjar hjulen snurra allt snabbare och i Frankrike, Finland och Danmark är vi på väg upp ur startblocken. Så vår resa har bara börjat...

Geografisk placering

Placering på Uppsalakontoret minst två dagar i veckan, resterande finns det möjlighet till hybrid kontor (arbete hemma eller på plats i Uppsala)


Villkor


Start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag är 2022-06-05 men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen in med din ansökan!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag. Sedan starten 1999 har vi gjort det möjligt för fler än 70 000 personer att fakturera utan eget företag. I början främst frilansare, men idag har vi egenanställda inom nästan alla typer av yrken. Både i och utanför Sverige.