Ekonomiansvarig till Frilans Finans

Ekonomiansvarig till Frilans Finans

Vi söker dig som ekonomiansvarig till oss på Frilans Finans!

Vi söker dig som vill vara med att skapa ett effektivt och affärsnära ekonomiteam. Vi erbjuder en roll med stor frihet, ansvar och möjlighet till att vara delaktig i att driva bolaget framåt i en dynamisk miljö.

Om tjänsten

Som ekonomiansvarig kommer du främst att ha övergripande ansvar för ekonomiteamets arbete och planering, från redovisning till ekonomistyrning av bolagets KPI:er (Sverige, Norge, Danmark, Finland och Frankrike samt koncerninterna transaktioner).

För att passa bra i rollen ser vi gärna att du har gedigna redovisningskunskaper och tidigare varit självständig i bokslutsarbetet på månads- och årsbasis samt i upprättandet av årsredovisningar. Du behöver vara hands on och ha lätt för att arbeta både operativt och strategiskt. För att utveckla bolaget ser vi även gärna att du har god kunskap om business controlling och hur man bedriver det på ett effektivt sätt.

Exempel på arbetsuppgifter
 • Övergripande ansvar för ekonomiteamet
 • Arbetsleda och utveckla medarbetarna i teamet, för närvarande fem personer
 • Ansvar och upprättande av Månads- och årsbokslut och årsredovisning tillsammans med redovisningsansvarig.
 • Övergripande ansvar för rapportering till VD och styrelse.
 • Budget-, estimat- och prognosarbete samt likviditetsrapport.
 • Koordinera, utveckla och driva finansiella processer och rutiner i företaget.
 • Utveckla och leda Controllerfunktionen tillsammans med företagets controller för att säkerställa möjligheter i bolagets alla affärsområden. Ansvara för att fram actions för att driva verksamheten vidare.
 • Ansvar för att utveckla och implementera verktyg för bättre analys och uppföljning.
 • Säkerställ att företaget uppfyller alla legala krav samt alla interna krav vad avser den finansiella redovisningen.
 • Driva utvecklingsprojekt och förändringsarbete inom det administrativa området med fokus på effektiva processer och rapporter.
Din personlighet

Frilans Finans värdeord är caretaking, ansvarstagande, möjliggörande och premium tech. Caretaking är något vi värderar högt och står för hög serviceinställning, empati, noggrannhet, och god kommunikation. Vi bryr oss om varandra och behandlar varandra med respekt, det är därför viktigt att vara förstående, lyssna av kollegor och tillsammans jobba framåt.

Som person tror vi att du är bra på att jobba prestigelöst med ditt team för att nå de gemensamma inriktningarna i rätt tid. Du delar gärna med dig om dina kunskaper och har ett coachande arbetssätt mot dina kollegor.
Vi tror på ett ledarskap där du är ansvarstagande och har en förmåga att ta ut det bästa av varje medlem i teamet.

Du är en strukturerad person med starkt engagemang och som vågar ifrågasätta och driva saker framåt.

Vi ser gärna att du har
 • Relevant högskole- /universitetsutbildning inom redovisning och/eller finansiering
 • 5 års bred erfarenhet från kvalificerat finansiellt/ekonomiskt arbete
 • Goda ledaregenskaper
 • Flytande språk och skrift i svenska och engelska
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete i Jeeves
 • Andra språk
Vilka vi är och vad vi gör

Frilans Finans har sedan starten 1999 hjälpt fler än 100 000 egenanställda att fakturera utan att ha eget företag. Genom egenanställning kan man till exempel ta betalt för arbete som utförs vid sidan av sitt ordinarie jobb, testa om en affärsidé lyfter utan att starta företag, eller bedriva verksamhet utan att behöva lägga energi på administration och pappersarbete - man behöver bara göra sin grej!

I Sverige där vi är marknadsledande inom egenanställning, där denna form att jobba blir allt mer etablerad. I Norge börjar hjulen snurra allt snabbare och i Frankrike, Finland och Danmark är vi på väg upp ur startblocken. Så vår resa har bara börjat... Vill du följa med?

Att arbeta hos Frilans Finans

Under 2021 omsatte vi drygt 1,4 miljarder men vi är fortfarande en liten och familjär organisation med drygt 60 medarbetare. Vi är en idéburen och värdestyrd organisation där beslutsvägarna är korta och avstånden mellan avdelningarna likaså. Beslut sker ofta genom en rådgivningsprocess men ibland kan det också bli ad-hoc då läget snabbt kan förändras. Vi tror därför på medarbetare som är möjliggörande och ser lösningar istället för problem.

Vår organisationskultur genomsyras av viljan att hjälpa varandra och våra egenanställda. Vi får energi från våra egenanställda och den nytta vår verksamhet skapar, för dem och för samhället.

Trivsam arbetsplats

Vi vet att glada och motiverade medarbetare bidrar till en mer trivsam och roligare arbetsplats. Därför erbjuder vi alla anställda företagsmassage, friskvårdsbidrag, och en friskvårdstimme på arbetstid varje vecka avsedd för träning.

Utveckling och kompetenslyft är viktigt för oss, både på individuell nivå och i teamen, vilket gör att vi som organisation aldrig står stilla.

Villkor

Tjänsten är placerad på Frilans Finans huvudkontor i Uppsala. Men det är flexibelt hur du jobbar, du kan jobba på plats eller hybridkontor (distansarbete och på plats).

Start enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Sista ansökningsdag är 21 Augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi gör urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Om du går vidare kommer vi att kontakta dig för ett första samtal.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Frilans Finans är Sveriges största egenanställningsföretag. Sedan starten 1999 har vi gjort det möjligt för fler än 70 000 personer att fakturera utan eget företag. I början främst frilansare, men idag har vi egenanställda inom nästan alla typer av yrken. Både i och utanför Sverige.