Upplands flygflottilj F16 söker Stabsassistent

Upplands flygflottilj F16 söker Stabsassistent

Upplands flygflottilj F16 i Uppsala söker STABSASSISTENT, soldatbefattning GSS/K, OR 3-4 till 52. Flygbaskompaniet

Beskrivning av enheten och arbete

52.Flygbaskompaniet ingår i Basenheten som tillhör krigsförbandet 16. Flygflottiljen. Kompaniet består av sex plutoner. Kompaniets uppgifter består av flygplatsdrift i form av fälthållning och räddningstjänst, samt drift och underhåll av tekniska system. Kompaniet ansvarar även för skydd och bevakning av flygbaser. Kompaniet genomför klargöringstjänst för stridsflygplan samt ramptjänst för transportflyg och helikoptrar. I kompaniet finns också flygterminalförmåga som är en strategisk resurs i försvarsmakten.

Din roll
Befattningen är placerad i kompaniledningen vid 52. Flygbaskompaniet (F 16). Som stabsassistent arbetar du under kompanichefen och verkar inom hela staben. Du deltar i förberedelser, genomförande och efterarbete vid planeringsmöten, i dialoger och ledning. Du stödjer kompaniet avseende administration i system PRIO och VIDAR. Du är en resurs och tillgång för kompaniet och kan stödja som deltagare vid ex. ceremonier, transporter, besök eller annan militär verksamhet.

Arbetslaget utgörs av kompanichef, stf kompanichef, kompanifanjunkare, kvartermästare och teknisk chef kompani. Tjänsten ger en bred och djup inblick i kompaniets verksamhet, vilket ställer krav på hög integritet samt förmågan att hantera sekretess. I anställningen ingår att delta i övningar och uppföljning av verksamhet, ibland på annan ort.

Kvalifikationer
 • Godkänd värnplikt eller GU.
 • God administrativ förmåga.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • God vana av arbete med MS Office.
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av stabstjänst.
 • Genomförd stabsassistentsutbildning
 • Gruppchefsutbildning
 • Tjänstgjort som GSS/K
 • Kunskap i FM system t.ex. SAP/PRIO/LIFT och VIDAR.
 • Erfarenhet av FM ledningssystem.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lösningsorienterad, har initiativkraft, är ansvarstagande och noggrann. Som person är du prestigelös, en god lagspelare och har en vilja att lära dig mer om ditt arbete, F 16 och FM. Du är van att samarbeta med andra och har en utvecklad kommunikativ förmåga. Du är också flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: GSS/K visstidsanställning (8+4 år) vilken inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom FM.
Arbetsort: Uppsala
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
C 52. Flygbaskompaniet Andrée Persson, på växelnr: 018-196000
Stf C 52. Flygbaskompaniet Linus Rådman, på växelnr: 018-196000

Facklig företrädare
OFR/O Ärna: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S: Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO: Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO: nås via växeln 018-19 60 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-19.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 19 dec 2022 (19 dagar kvar)