Upplands flygflottilj, F 16 söker ställföreträdande chef till Logistikenhetens Garnisonsavdelning

Upplands flygflottilj, F 16 söker ställföreträdande chef till Logistikenhetens Garnisonsavdelning

Om tjänsten
Vi söker dig som vill och har förmågan att tillsammans med avdelningschefen leda en avdelning med uppgiften att sköta samordning av Uppsala garnisons service och stöd. Du kommer att vara med och skapa ett nytt och effektivt arbetssätt för garnisonen. Servicekänsla och förmåga att hitta lösningar och få garnisonens förband att samarbeta kommer vara avgörande för arbetets framgång.

Beskrivning av enheten
F 16 Logistikenhet leder logistikstödet inom garnisonens område till stöd för ökad freds- och krigsförmåga. På Logistikenheten finns fyra avdelningar, varav en är Garnisonsavdelningen; Den leder, planerar och genomför samordning av service och underhåll av gemensamma resurser. Exempel på det är utbildningslokaler, verksamhetssäkerhet, lokalvård, boende, skjutbanor och planering av infrastrukturen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med Avdelningschefen leder du Garnisonsavdelningens olika verksamhetsområden; verksamhetssäkerhet, infra, stöd/service och arkiv/expedition med ca 40 medarbetare. Planeringen och samordning av arbetet leds med stöd av sektionscheferna med olika möten på garnisonen. En stor del kommer att vara att utveckla verksamheten då den är ny och att kvalitetssäkra rutiner och optimera flöden. Som ställföreträdande chef kommer du ha personalansvar och kunna svara för uppföljning av ekonomi, uppdrag, arbetsmiljö och säkerhetstjänst inom egen avdelning.

Chef Garnisonsavdelningen leder ett garnisonsstöd där arbetsuppgifterna kan variera, och stor flexibilitet och anpassningsförmåga krävs då uppgifter kan ske under korta tidsintervaller. Vi söker dig med erfarenhet och förmåga att självständigt leda och samordna verksamhet.

Ditt ledarskap och erfarenhet gör att du har lätt att få med dig personalen och gör dig trygg att lösa många typer av personalfrågor. Du stimuleras av att hantera en stor variation av uppgifter även om de ligger utanför vad som är rutin.

Kvalifikationer
  • Aktuell och god erfarenhet av ledning av verksamhet och personal
  • Mycket goda och aktuella kunskaper i hantering av olika IT-system
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av liknande arbete, gärna inom Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor
  • Erfarenhet av att arbeta med bokningssystem/främst MS Outlook
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann med sinne för ordning och reda. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som med externa parter och du har en känsla för service och behov hos verksamheten. Du är en trygg ledare med förmåga att prioritera i stressiga situationer och du vill utveckla verksamheten inom ditt arbetsområde.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetsort: Uppsala
Tillträde: Efter överenskommelse.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.
Anställningsform: Anställning är en tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
C LogE Mats Ersson 072-965 69 01

Fackliga företrädare
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO nås via växeln, 0505-45 10 00
SACO Mikko Aarnio, tfn 018-19 64 48
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40

Välkommen med din ansökan senast 1 december 2022
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)