Upplands flygflottilj, F 16 söker miljöhandläggare, visstidsanställning

Upplands flygflottilj, F 16 söker miljöhandläggare, visstidsanställning

Sökande enhet
Garnisonsavdelningen, GarnA, består av 35 befattningar. Inom GarnA finns fyra sektioner och du kommer att tillhöra Infrasektionen. GarnA är en av fyra avdelningar inom F16 Logistikenhet. Avdelningens uppgift är att upprätthålla garnisonens gemensamma resurser. Detta sker genom planering och funktionsledning av infra på garnisonsnivå och utöva stöd till Chefen F16 inom infra- och miljöfrågor.

I rollen som miljöhandläggare stödjer du verksamheten med specialistkompetens inom miljö- och hälsoskyddsområdet kopplat till bl. a tillståndspliktig och anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär handläggning av ärenden inom miljöbalkens område, både kopplat till miljö- och hälsoskyddsfrågor. Detta innebär t. ex övningsplanering, samverkan med tillsynsmyndigheten och andra intressenter, utredningar och föredragningar för förbandschefen. Som handläggare arbetar du med förbandets egenkontroll, miljöbedömningar, riskanalyser, uppföljning av verksamheten samt håller i miljöutbildningar.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen (180 hp/120 p) med miljöinriktning, naturvetenskap, miljöjuridisk eller motsvarande högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper i miljölagstiftningen
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • God datavana
  • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet inom kvalificerat miljöarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att delge din miljökunskap för andra. Erfarenhet av arbete med tillståndsprövning, förorenad mark, projektledning eller tillsyn är också meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en engagerad medarbetare som är strukturerad, prestigelös och duktig på att uttrycka sig i tal och skrift. Arbetet ställer krav på att du kan arbeta självständigt men även tillsammans med andra då du kommer att arbeta i stabsmiljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning till 231231. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Arbetsort: Uppsala
Individuell lönesättning.

Upplysningar om befattningen
C Infrasektionen Anna Wilson tfn 073-448 85 81

Fackliga representanter:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO nås via växeln, tfn 0505-45 10 00
SACO Mikko Aarnio, tfn 018-196448
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-12-06
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 dec 2022 (2 dagar kvar)