Teknikofficer flygplats, Luftstridsskolan, Uppsala Flygplats

Teknikofficer flygplats, Luftstridsskolan, Uppsala Flygplats

Teknikofficer flygplats, Luftstridsskolan, Uppsala Flygplats
Placeringsort Uppsala

Befattningsbeskrivning
Du kommer att ingå i 52. Flygbaskompaniets Sambandstropp. Troppen ansvarar för flygbasens tekniska drift. Att jobba hos oss är ett mycket varierat och utvecklande jobb. Arbetet sträcker sig från administrativt jobb till att genomföra drift och underhåll under fältmässiga förhållanden. Tjänsten kräver god fysik och det ges möjlighet till träning under arbetstid. Befattningen innebär att du löpande utbildas och utvecklas.

Arbetet omfattar
  • Drift, underhåll samt övervakning av de markteletekniska utrustningar som finns runt en flygplats.
  • Ge tekniskt systemstöd till projektörer, tekniker och taktiker.
  • Det ingår att medverka vid materiel- och systemutbyggnader.
  • Svara för teknisk dokumentation.
  • Befattningen kan medföra utbildning på annan ort samt resor i tjänsten.
  • Befattningen innebär att du ingår i flygvapnets insatsförband.
Kvalifikationer
Vi söker dig med kvalifikationer/yrkeserfarenhet främst inom teknikområdena tele, data och elkraft. Du skall ha officersexamen med teknisk eller logistisk inriktning. Du bör ha en förmåga att ta egna initiativ och kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen innefattar drift, underhåll och felsökning av många komplexa system vilket innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper. Körkort lägst klass B.

Önskvärda meriter
Kännedom om flygvapnets marktelemateriel är önskvärt men inte ett krav. Erfarenhet från flygtrafiksystem, utrustning för tele- och radiokommunikation och erfarenhet av drift och övervakning av tekniska system är meriterande. El-behörighet och/eller andra erfarenhet inom el-området är meriterande. Goda kunskaper i engelska är önskvärt.

Övrigt
Vi är intresserade av såväl kvinnliga som manliga sökanden. Krav på svenskt medborgarskap. Anställningsomfattning är 100% tillsvidare. Vi tillämpar provanställning sex månader samt individuell lönesättning. Med befattningen följer skyldighet att krigsplaceras samt deltaga i utbildning och övning i krigsorganisationen. Registerkontroll kommer att genomföras innan befattningen tillsätts.

Tillträde
Snarast efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 1 december 2018.

Ytterligare upplysningar om befattningen lämnas av Kn Rickard Bodare, tfn 018-19 60 00.

Fackliga organisationer
OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustavsson tfn 070-243 60 88
SEKO Mari-Ann Larsson tfn 070-827 68 53
SACO Borka Medjed Hedlund tfn 070-336 37 20

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 dec (10 dagar kvar)