Specialistofficer OR6/OR7

Specialistofficer OR6/OR7

  • Vill du tillhöra någon av våra självständiga grupper med högt tekniskt kunnande som arbetar långt ifrån egna förband och över hela Sveriges yta?
  • Tjänsten är varierad och har en kombination av teknik, människor och stridsteknik.
Sökande enhet
13.Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161.Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av den fasta infrastrukturen för flygradio och radar med våra transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera, vilket ökar effekten i luftkriget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som specialistofficer blir du grundutbildad på våra system, lär dig klättra och höghöjdsarbete, kör tunga fordon och elverk. Du kommer att gå utbildningar och bli kompetensbärare och utbildare för din pluton. Det finns goda möjligheter att fördjupa sig i tekniska system, fordon, signalskydd och plutonens metoder. Du kan gå mot att bli ställföreträdande gruppchef eller gruppchef om du är intresserad av ledarskap och har kompetensen. Då förväntas du att arbetsleda soldaterna när de till exempel upprättar mast och antenn, eller genomför ett genomsök av grupperingsplats.

Våra grupper har en blandning av taktiker, specialistofficerare och soldater. Det innebär att kompetensen är hög och att stämningen är kollegial. Gemenskapen inom gruppen är stor eftersom att ni arbetar så självständigt långt från alla andra.

Den dagliga verksamheten bedrivs i huvudsak i Uppsala, men du verkar även på fältet från södraste Skåne till nordligaste Lappland. Arbetsmiljön och arbetsuppgifterna är varierande, allt ifrån höghöjdsarbeten till stridsskjutningar, vård och felsökning på fordon och elverk. Uppgifterna kräver både en god fysik, mekaniskt kunnande och tekniskt intresse.

Vi genomför regelbundet fysisk träning, både gemensamt och enskilt.

Du kommer vid anställning placeras på en av kompaniets verkansplutoner - 131.Radarpluton.

Kvalifikationer
Specialistofficersutbildning.
Godkänd FMFYSS grundkrav samt multitest 175p och fälttest 13.30 minuter.
I anställningen ingår att arbeta i torn och master samt framförande av tung lastbil varför en inledande läkarundersökning kan komma att genomföras innan anställning.
Körkort B.

Meriterande
Specialistofficersutbildning inriktning ledning eller marktele.
Erfarenhet av att ha verkat på ledningsförband.
Körkort CE.

Personliga egenskaper
Vi söker personer som kan stärka vårt engagerade team. 13.Rörligt Radar- och radiokompani är ett personellt litet kompani med ca 40 anställda varför vi söker individer som har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du ska kunna arbeta självständigt och ta mycket ansvar. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Plutonchef Aram Kerro tfn 076-636 87 17 alternativt aram.kerro@mil.se.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75.
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13.

Övrigt om anställningen
Arbetsorten är i Uppsala.
Beräknat tillträde snarast efter överenskommelse.
Primär målgrupp är Specialistofficerare OR6/OR7.
Tjänstgöringsformen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten.
Tjänstgöringsgraden är heltid.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 210331. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 mars 2021 (32 dagar kvar)