Soldat OR1 på Radio- och radiolänkpluton

Soldat OR1 på Radio- och radiolänkpluton

Soldat OR1 på Radio- och radiolänkpluton
Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga genom att arbeta med sensor- och radiokedjan där bland annat höghöjdsarbete (torn och mast), arbete med tunga fordon och högspänning förekommer?

Sökande enhet
13.Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161.Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera, vilket ökar effekten i luftkriget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som soldat blir du grundutbildad inom höghöjdsarbete, tunga fordon, elverk samt understödsvapen. Det är inom dessa områden du löser din huvuduppgift. Med tiden utvecklar du dina kompetensområden med bland annat fler fordonstyper, fler master, arbete på tak, fler vapentyper och sprängtjänst. För viss personal är även utbildning till stridssjukvårdare aktuell. Det finns möjlighet att stanna på OR3-nivå, men också att genomföra OR4- och OR5-utbildning för de som är intresserade, har kompetensen och erfarenheten. Kanske har du som mål att läsa vidare mot specialistofficer?

Den dagliga verksamheten bedrivs i huvudsak i Uppsala, men du verkar även på fältet från södraste Skåne till nordligaste Lappland på en förberedd- eller oförberedd upprättandeplats.

Arbetsmiljön och arbetsuppgifterna är varierande - allt ifrån höghöjdsarbeten till vård och felsökning på fordon och elverk. Uppgifterna kräver både en god fysik, mekaniskt kunnande och tekniskt intresse.

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas till den sökande. Det dagliga arbetet sker på Uppsala Garnison. Övningar och insatser sker över hela Sverige. Vi genomför regelbunden fysisk träning, gemensamt såsom enskilt.

Formella krav
  • Genomförd GMU eller värnplikt med betyget godkänd och lämplig
  • B-körkort
  • Uppfylla FM FysS baskrav; multitest 175p och beeptest 8.8 eller fälttest 13.30 min
I anställningen ingår att arbeta i torn och master samt framförande av tung lastbil varför en inledande läkarundersökning kan komma att genomföras innan anställning.

Meriterande
  • Förarbevis personterrängbil, tung lastbil med släp
  • Utbildning och erfarenhet av radiolänksystem
  • Utbildning och erfarenhet av Transportabel mast
  • Elverksutbildning
  • Signalskyddsutbildning, SysopT
  • Utbildning KSP m58
  • GU eller tjänstgöring på sambands/ ledningsförband
Personliga egenskaper
Vi söker personer som kan stärka vårt engagerade team. Rörligt Radar- och radiokompani är ett personellt litet kompani med cirka 30 anställda varför vi söker individer som har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga, och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Plutonchef Andreas Johansson tfn 0733-62 88 64, andreas.x.johansson@mil.se.

Övrigt
Arbetsort Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde snarast efter överenskommelse.
Befattningsnivå OR1-3.
Tjänstgöringsformen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning om du inte redan är Försvarsmaktsanställd.
Tjänstgöringsgrad heltid.
Primär målgrupp soldat.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarsson tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustafson tfn 018-19 60 35
SEKO Mari Ann Larsson tfn 018-19 67 76
SACO Borka Medjed Hedlund tfn 018-19 68 16

Sista datum för ansökan 190130. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 jan (6 dagar kvar)