Personalchef, militär befattning (OF3)

Personalchef, militär befattning (OF3)

Luftstridsskolan i Uppsala söker Personalchef, militär befattning (OF3)

Sökande enhet:

A1 tillhör flottiljstaben som stödjer chefen Luftstridsskolan i dennes ledning. A1 har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot Luftstridsskolans chefer samt att funktionsleda inom HR området. Avdelningen arbetar huvudsakligen med Personaltjänst i fred, kris och krig. Avdelningen hanterar också arbetsområden som rekrytering, utbildning, kompetensutveckling, övning och behålla personal. Vidare arbetar man operativt för att vidmakthålla kompetensförsörjning inom hela LSS. Avdelningen består av en Utbildningsansvarig, HR Generalister, HR Administratörer, HR Specialist Rehabilitering/veteranstöd, Rekryteringshandläggare, Arbetsmiljöhandläggare samt Friskvårdsledare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som personalchef leder du och fördelar det dagliga arbetet vid A1 samt verkställer C LSS och HR- chefs styrningar. Du har personalansvar samt ekonomiskt ansvar och rapporterar till LSS Stabschef. Du företräder avdelningen och ibland hela LSS vid möten och aktiviteter inom FV. Personalchefen har också ansvar för att utveckla LSS krigspersonaltjänst, detta gör du tillsammans med förbandets chefer och övriga inom A1.

Kvalifikationer:

Tjänsten är en OF 3 befattning.

Meriterande:

Erfarenhet från att personalarbete inom försvarmakten.

Personliga egenskaper:

Du bör vara ansvarstagande, ha stor initiativförmåga och gilla att driva frågor i samverkan med chefer och dina kollegor. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta självständigt. Du har hög integritet men också god social kompetens. Du har även god förmåga att utrycka dig i tal och skrift och är van att arbeta med dator som främsta verktyg. Du är stresstålig och gillar att jobba i en miljö som ständigt utvecklas.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

HR Chef Åsa Sandström tfn 018-19 61 55, 073-150 46 54 eller
SC Ingrid Biel tfn 018-19 69 02, 070-567 71 17.

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75
OFR/S finns ingen kontaktperson i dagsläget

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-02.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (4 dagar kvar)