Kvartermästare/Fältarbetsbefäl

Kvartermästare/Fältarbetsbefäl

Gillar du variation i ditt arbete och att se nya platser?
Är du intresserad av logistik, tunga maskiner och sprängtjänst?
Ta i så fall tillfället i akt att bli en del av ett av försvarsmaktens viktigaste insatsförband som löser uppgift året runt, dygnet runt. Rörligt Radar- och Radiokompani söker en kvartermästare/fältarbetsbefäl till fältarbetsgruppen. Vi förstår att kompetensen växer fram med tiden och du kommer få de utbildningar och den erfarenhet du behöver.

Sökande enhet
13.Rörligt Radar- och Radiokompani är en del av 161.Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system. Våra sensorer upptäcker motståndaren i luften och vår flygradio möjliggör för flygstridsledare och piloter att kommunicera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Fältarbetsgruppens huvuduppgift är att skapa förutsättningar för verkansplutonerna att gruppera sina rörliga system. Det kan innebära allt från att röja vägar från till exempel snö, mineringar eller nedfallna träd till att bygga vägar, grupperingsplatser eller fortifikatoriska skydd. Fältarbetsgruppen ska också kunna stötta verkansplutonerna med förnödenhetsförsörjning.

Fältarbetsgruppen hanterar tunga fordon och maskiner, bedriver sprängtjänst, med mycket mera. Arbetet sker ofta självständigt och över hela Sveriges yta. Gruppen består av tre specialistofficerare med olika specialinriktningar.

Som kvartermästare/fältarbetsbefäl har du goda kunskaper inom logistik, samt ett generellt anlag för praktiskt och fysiskt arbete.

Kvalifikationer
Specialistofficersutbildning (OR 6/7).
Godkänd FMFYSS grundkrav samt multitest 175p och fälttest 13.30 minuter.
Körkort B.

Meriterande
PRIO MOF utbildad.
Körkort CE.
Militära förarbevis.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som kan stärka vårt engagerade team. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stf Chef Rörligt Radar- och Radiokompani Dennis Jonasson, tfn 072-216 18 18.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75.
SEKO Simon Uppgren tfn 072-395 68 13.

Övrigt
Arbetsorten är i Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde snarast efter överenskommelse.
Befattningsnivå OR 6/7.
Tjänstgöringsformen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i försvarsmakten.

Sista datum för ansökan 2020-03-30. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 mars 2020 (1 dag kvar)