HR Generalist

HR Generalist

Luftstridsskolan söker HR-Generalist

Kort beskrivning av enheten

Luftstridsskolan (LSS) är Flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utbildning och utveckling. Vid LSS finns Flygvapnets skolor, Flygvapnets utvecklingsenhet samt Försvarsmaktens Hundtjänstenhet. LSS har en avgörande roll i utvecklingen och tillväxten av framtidens flygvapen.

LSS skolstab levererar styrning, stöd och beredning med högsta kvalitet genom professionell, serviceinriktad och kompetent personal. Inom skolstaben finns en stödavdelning för bl.a. HR/personalfrågor. Avdelningen ansvarar för konsultativt stöd till förbandets chefer i olika typer av frågeställningar, förhandling, långsiktig personalplanering, lönebildning, rekrytering, krigsplanläggning, livs- och karriärutveckling, utbildning, rehabilitering- och veteranstöd m.m.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-generalist arbetar du konsultativt och administrativt inom alla våra HR-områden (personalförsörjning, avtal och arbetsrätt, lönebildning och arbetsmiljö). Återkommande arbetsuppgifter är beredning av ärenden till facklig samverkan, rekrytering, lönesättning, organisationsutveckling och arbetsmiljö. Vilka arbetsuppgifter som står i centrum varierar över tid utifrån verksamheternas behov. I denna tjänst ingår att arbeta med vår personal som är utlandsstationerade, främst i Tyskland och USA. Det kan handla om villkors- och avtalsfrågor, resor, boende, uppgifter till andra myndigheter, medföljande familj, informationsträffar och hemkomstsamtal.

Du kommer i rollen som HR-generalist att vara kontaktperson mot en eller flera av våra enheter samt vara kontaktperson för utlandsstationerad personal. Att utbilda chefer och medarbetare vid exempelvis chefsträffar och introduktionsdagar ingår i arbetet. Du kommer att ha stort eget ansvar att planera och strukturera ditt arbete. Till din hjälp har du chef och kollegor i arbetsgruppen.

Kvalifikationer
  • Examen på högskole-/ universitetsnivå inom personal/HR alternativt motsvarandeutbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av konsultativt stöd till chefer inom HR-området
  • Minst 2 års erfarenhet av brett HR-arbete
  • Erfarenhet av personaladministrativt arbete
  • Erfarenhet av arbetsrätt och avtalsfrågor
  • Erfarenhet av affärssystem inom HR (exempelvis SAP)
  • Goda kunskaper inom Officepaketet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • B-körkort fordras
Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du är serviceinriktad och har lätt att ta kontakt med andra människor. En förutsättning i arbetet är att du är strukturerad. Du bör ha en hög egen drivkraft samt flexibilitet. Du trivs i en miljö där det sker ständig utveckling. Det är lätt för dig att lära nya rutiner, arbetssätt och metoder. Du är duktig på att förmedla information på ett pedagogiskt sätt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

* Erfarenhet av arbete med HR inom statlig myndighet.

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Personalchef Carl Miemois tfn 073-329 36 40 eller HR-chef Jonatan Skoglund tfn 072-388 07 52.

Övrigt

Tjänsten har placering i Uppsala. Tjänsteresor förekommer till våra verksamhetsorter, bla Linköping.

Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten kommer att innebära en krigsplacering vilket innebär att du kan komma att genomföra kombattantutbildning och övas i din krigsbefattning vid olika övningar både lokalt och försvarsmaktsgemensamt.

Arbetsort

Uppsala.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsform

Tillsvidare. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning på 6 månader.

Fackliga representanter

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Gabriela Echazu 073 - 150 77 61.
SACO nås via vx 018-19 60 00.
SEKO nås via vx 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-24
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 maj 2022 (7 dagar kvar)