Civil lärare i metodstödsystem

Civil lärare i metodstödsystem

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en civil lärare i metodstödsystem till utbildningsenhetens säkerhetsavdelning.

Sökande enhet

Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens (FM) behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i säkerhetsförbandsavdelningen, underrättelseavdelningen, säkerhetsavdelningen samt bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala. Avdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst. Aktuell befattning är en civil befattning som är placerad vid säkerhetsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift är att som lärare utbilda på informationsstödsystem ingående i FM transmission av information. Dina arbetsuppgifter är att stödja försvarsmakten med utbildning inom yrkesbefattningskurser (YBK) för nationell och internationell verksamhet. Detta genomförs genom planering, genomförande och efterarbete av kurser. Du kommer också att delta i utvecklingen av informationsstödssystem inom underrättelse- säkerhetstjänsten i Försvarsmakten. Du kommer att utbildas in i rollen som lärare på de stödsystem som försvarsmakten använder. Din roll blir sedan att omsätta den kunskapen genom att utbilda andra. Även andra områden inom utbildning kan bli aktuella i rollen som lärare.

Kvalifikationer

Du har:
 • gymnasieexamen inom teknik/natur.
 • god förmåga att omsätta verksamhetsrelaterad utbildning, litteratur och underlag till pedagogiska lektioner i syfte att utbilda och utveckla andra.
 • har ett analyserande och strukturerat sätt i ditt arbete.
 • har god system- och processförståelse och kan se helheten i verksamheten mot målet.
 • har en teoretisk och praktisk förmåga i att vägleda eleverna mot funktionella lösningar och uppställda krav.
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Meriterande kvalifikationer

Du har:
 • System-/datavetenskapsutbildning på universitetsnivå.
 • goda kunskaper om Enterprise IT (hela OSI-stacken)
 • kunskaper om informationsmodeller & databaser, inklusive databasadministration (MS SQL & ORACEL DB)
 • kunskaper om MODAF/DODAF
 • kuskaper om virtualisering med VMWare:s produkter
Andra meriterande kvalifikationer är erfarenhet av/kunskap om nätverk inom olika it-system.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar, då befattningen innehåller både administrativt och praktiskt arbete. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom befattningen till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för eleverna. Struktur och noggrannhet är andra egenskaper som värderas högt när arbetet handlar om att vara med och utveckla underrättelse- och säkerhetstjänsten i Försvarsmakten. Vi värderar att du har en god hälsa och intresse för fysisk träning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Mattias Wallin, Avdelningschef säkerhetsavdelning, tel 018-19 63 94

Joachim Hahn, Chef utbildningsenheten, tel 070-847 90 05

Jeanette Borén, HR-chef, tel 018- 19 65 03

Fackliga representanter

Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68,
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tfn 018-19 67 81
SACO: Daniel Rönnbäck, tfn 018-19 68 06
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Befattningsnivå: Civil

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 nov 2020 (26 dagar kvar)