IT-specialist

IT-specialist

IT-specialist till Energihem

Om jobbet

Vill du bli vår nya IT-stjärna och vara med på Energihems offensiva tillväxtresa? Trivs du i en fri roll där du får ta initiativ och ansvar och tillsammans med ledningsgruppen driva företagets IT-utveckling och digitalisering till nya höjder? Har du dessutom ett brinnande intresse för IT och erfarenhet av programmering är du rätt person för oss! Med våra energibesparande produkter och vårt starka erbjudande är vi övertygade om att vi tillsammans kan lyckas, bara du har den rätta viljan och rätta ambitionen att växa tillsammans med oss.

Energihem söker dig som har ett brinnande intresse för IT-lösningar, datorer och programmering. Som IT-specialist hos oss kommer du att ha en nyckelroll där du främst inriktar dig på att arbeta med digitalisering och verksamhetsutveckling kopplat till IT. Eftersom rollen är bred och utmanande ser vi att du tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter och har ett flexibelt tänk som passar i en föränderlig miljö och en kraftigt expanderande verksamhet. Energihems molnmiljö är baserad i Google Workspace och vi är för närvarande i en process för att byta ut nuvarande affärssystem. Rollen är baserad i Uppsala med flexibla arbetsplatsmöjligheter.

Du kommer i din roll som IT-specialist att:
 • Tillsammans med verksamheten utforska digitaliseringens möjligheter som intern projektledare för digitalisering
 • Bygga datamodeller och visuella dashboards i olika BI verktyg
 • Utveckla databaslogik via vyer, lagrade procedurer i SQL
 • Hantera driftmiljöer i molnet Google Cloud Platform eller Azure
 • Supporta användare med din IT-kunskap
 • Bygga processer och applikationer
Energihem söker därför dig som har följande kvalifikationer:
 • Utbildning inom IT/programmering och minst fem års erfarenhet av att arbeta som IT-specialist eller IT-konsult
 • Har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med digitalisering och/eller verksamhetsutveckling
 • Bred kompetens inom IT och trivs i en varierande roll
 • Lätt för att se helheten i en verksamhet och inom system och kan därför snabbt se samband mellan olika processer och system
 • Erfarenhet av Linux, brandväggar, DNSer samt driftmiljöer i Google Cloud Platform och/eller Azure
 • Kunskap i att bygga systemlösningar och att automatisera och integrera applikationer
 • Erfarenhet av databaser, SQL, JavaScript, NodeJS eller liknande programspråk
 • Lätt för att uttrycka dig på både svenska och engelska, både i tal och skrift
För att trivas och prestera i rollen söker vi dig som är:
 • Engagerad, tar egna initiativ och gillar varierande arbetsuppgifter
 • Ansvarstagande, strukturerad och snabbt blir självgående
 • Kan driva ditt arbete framåt på egen hand samtidigt som du har god samarbetsförmåga och lätt för att jobba tillsammans med andra
 • Serviceinriktad och på ett pedagogiskt sätt kan hjälpa andra med IT-relaterade frågor
 • Problemlösande och som ständigt vill lära dig nya saker och utforska teknikens möjligheter
Om arbetsgivaren

Energihem är ett snabbväxande företag på frammarsch. Vi har lång erfarenhet från två affärsområden försäljning och montage. På kort tid har vi tagit stora marknadsandelar inom både solelsinstallationer och fönsterbyten med vårt unika koncept; "Snabba säkra montage, till fast pris och med färdiga lösningar". Att vi är märkes- och produktoberoende ger oss de bästa förutsättningarna att opartiskt rekommendera den absolut bästa lösningen för kunden.

Vår framgångsrika affärsmodell bygger på att vi har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter som både sparar och ger energi. Vi erbjuder produkter som ligger i tiden och är efterfrågade. Investeringar som betalar igen sig själva och ger mängder av komfortfördelar. Det handlar framförallt om fönster- och dörrbyten, solelsinstallationer, luftvärmepumpar, garageportar och takbyten. Vi skräddarsyr måttanpassade lösningar efter den unika kundens behov och deras fastighets specifika förutsättningar. Vi lämnar inget åt slumpen!

Tack vare lång erfarenhet från den privata marknaden för energisparande åtgärder har vi goda recensioner som en ledande aktörer i landet. Vår mission är att både våra kunder och vår natur ska bli vinnare.

Vi utbildar och coachar våra anställda till att inte bara bli en bra säljare, montör, ekonom, administratör, ekonom eller kommunikatör, utan att också att bli en vinnare! Är du en vinnare?

Välkommen till Energihem du också!
Mer info
Område Uppsala stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 nov 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Energihems grundverksamhet består i att via direktförsäljning erbjuda ett varierande utbud av energibesparande produkter för främst husägare. Energihem ombesörjer även montering och installation av samma produkter.

Energihems representanter söker upp kund på plats och utför behovsanalys och försäljning. En arbetsledare bokar sedan tid med kunden för inmätning och för att slutföra affären. Behöriga montörer utför sedan installationen, innan besiktningsmännen kommer och gör en slutgiltig kvalitétskontroll. Stödfunktioner för grundverksamheten finns i form av ekonomi, kundservice, HR, rekrytering, inköp och kommunikation.